Nέα της αγοράς

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου καθώς ενισχύεται το δολάριο

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου καθώς ενισχύεται το δολάριο

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com

Ένα ισχυρότερο δολάριο τείνει να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για το αργό πετρέλαιο που εκφράζεται σε δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο κέρδισε έδαφος εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ μετά την επίθεση στον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούσαν την πρόοδο των συνομιλιών ανάμεσα σε Ισραήλ – Χαμάς για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού Brent παρουσιάζουν πτώση 0,08% στα 84.96 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησε κατά 37 σεντς την Παρασκευή, ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate υποχωρεί κατά 0,02% στα 82,19 δολάρια το βαρέλι.

Το δολάριο ενισχύθηκε τη Δευτέρα, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών ομολόγων διολίσθησαν καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν εάν η επίθεση στον Τραμπ θα κάνει πιο πιθανή τη νίκη του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

«Το δολάριο ΗΠΑ αναμένεται να ωφεληθεί από την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Τραμπ, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες επανεκλογής του», δήλωσε ο αναλυτής της αγοράς IG, Τόνι Σικάμορ.

Ένα ισχυρότερο δολάριο τείνει να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για το αργό πετρέλαιο που εκφράζεται σε δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα, το Brent υποχώρησε περισσότερο από 1,7% μετά από τέσσερις εβδομάδες κερδών, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI υποχώρησαν 1,1%, καθώς η ασθενής ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα στον κόσμο, αντιστάθμισε την ισχυρή καλοκαιρινή κατανάλωση στις ΗΠΑ

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας μειώθηκαν κατά 2,3% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους στα 11,05 εκατ. βαρέλια την ημέρα εν μέσω απογοητευτικής ζήτησης καυσίμων και καθώς τα ανεξάρτητα διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή λόγω των μικρών περιθωρίων κέρδους.

Στις ΗΠΑ αναμένεται τη Δευτέρα να δημοσιευθούν τα στοιχεία που δείχνουν ότι η οικονομία της πιθανότατα επιβραδύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η παρατεταμένη ύφεση των ακινήτων και η εργασιακή ανασφάλεια επιβάρυνε την εγχώρια ζήτηση.

Στη Μέση Ανατολή, οι συνομιλίες για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Γάζα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς σταμάτησαν το Σάββατο μετά από τρεις ημέρες, αν και αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε την Κυριακή ότι δεν έχει αποσυρθεί από τις συζητήσεις.

Η αβεβαιότητα γύρω από την ασταθή κατάσταση έχει διατηρήσει το γεωπολιτικό ασφάλιστρο στο πετρέλαιο υψηλό.

Ο αριθμός των ενεργών εξεδρών πετρελαίου στις ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά ένα σε 478 την περασμένη εβδομάδα, το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με την εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes.

Ωστόσο, οι αγορές πετρελαίου στηρίζονται σε γενικές γραμμές από τις περικοπές της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+ με το υπουργείο πετρελαίου του Ιράκ να λέει ότι θα αντισταθμίσει οποιαδήποτε υπερπαραγωγή πετρελαίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments