Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Μόνο ένας ανόητος υπουργός θα έκλεινε ψυχιατρική κλινική

Άδωνις Γεωργιάδης: Μόνο ένας ανόητος υπουργός θα έκλεινε ψυχιατρική κλινική

Πηγή Φωτογραφίας: [370796] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Προκηρύσσουμε διαρκώς θέσεις ψυχιάτρων

Στη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κλείσει καμιά ψυχιατρική κλινική, προέβη απόψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του νομού Ηρακλείου του ΚΚΕ κ. Εμμανουήλ Συντυχάκη με θέμα «Για την κατάσταση στις δομές ψυχικής υγείας στο νομό Χανίων», ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «τα ζητήματα του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία είναι διαφορετικά από τα ζητήματα των δομών ψυχικής υγείας στο νομό Χανίων. Δεν κλείνουμε κανένα ψυχιατρικό νοσοκομείο. Το σχέδιο έχει εκπονηθεί από τον υφυπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους ψυχιάτρους της χώρας. Μόνο ένας ανόητος υπουργός θα έκλεινε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Οι διαμαρτυρίες του ΚΚΕ είναι άσχετες με το νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία. Είναι και λίγο οξύμωρο να κατηγορείται ένας άνθρωπος, ο κ. Βαρτζόπουλος, που μια ζωή ασχολείται με τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, ότι, δήθεν, πάει να κλείσει ψυχιατρικές δομές»

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι «ως προς το ψυχιατρείο Χανίων, προχωρήσαμε στην προκήρυξη επτά θέσεων ψυχιάτρων και τεσσάρων παιδοψυχιάτρων για το νοσοκομείο Χανίων, αλλά η προκήρυξη βγήκε άγονη. Αιτηθήκαμε, μετά την προκήρυξη, τρεις επικουρικούς ψυχιάτρους και έχει βρεθεί μόλις ένας ψυχίατρους. Άρα, έχουμε κάνει ό,τι χρειαζόταν για τη στελεχιακή ενδυνάμωση του νοσοκομείου. Προκηρύσσουμε συνεχώς θέσεις ψυχιάτρων για τα δημόσια νοσοκομεία. Αυτή είναι η δουλειά μας και η αρμοδιότητάς μας.

Από την αντιπολίτευση ακούω ότι θέλω να αποδομήσω και να καταστρέψω το ΕΣΥ. Σήμερα όμως συναντήθηκα με εκπροσώπους συλλόγων ιδιωτών ιατρών, για να τους πείσω να προσφέρουν ιατρικό έργο στο ΕΣΥ. Εγώ δεν μπορώ να γεννήσω γιατρούς. Δουλειά μου είναι αυτό που κάνω: να προκηρύσσω θέσεις και να κάνω ελκυστικότερη οικονομικά τη θέση του γιατρού στο δημόσιο νοσοκομείο», είπε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments