Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυνήγησε ποτέ τη Novartis – Αγωγή κατέθεσε η ΝΔ [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυνήγησε ποτέ τη Novartis – Αγωγή κατέθεσε η ΝΔ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, ρυθμίσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από καταστροφές και άλλες διατάξεις", Πέμπτη 23 Μαΐου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι αν βγουν οι κουκούλες θα υποδείξουν ανθρώπους δικούς τους»

«Αγωγή δεν κατέθεσε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Novartis, αγωγή κατέθεσε η ΝΔ και συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης ως υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της ΝΔ», υπογραμμίζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis και απάντησε, υπενθυμίζοντας αρχικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυνήγησε ποτέ την Novartis. Δεν έκανε ποτέ αγωγή κατά της Novartis. Δεν κατηγόρησε ποτέ τη Novartis. Την αγωγή κατά της Novartis την κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινήθηκε ποτέ εναντίον της Novartis».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε, στο σημείο αυτό, ότι «κατατέθηκε στη Βουλή το χαρτί της αμερικανικής κυβέρνησης, που λέει ότι ο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες ήταν ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Novartis. Και πρόκειται για τον Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη. Ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι ο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης, όπως το αναφέρει η αμερικανική κυβέρνηση. Ο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Το ίδιο πρόσωπο είναι προστατευόμενο μάρτυρας και στις δύο περιπτώσεις. Ως Μάξιμος Σαράφης, ο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης κατέθεσε στην κυρία Τουλουπάκη ότι πήρα 2 εκατομμύρια σε βαλίτσα από τον Φρουζή. Όμως, στην Αμερική, δεν έχει πει τίποτα εναντίον μου. Δεν έχει καταθέσει τίποτα εναντίον μου στο FBI. Το καταθέτει στην κυρία Τουλουπάκη, αλλά δεν το καταθέτει στο FBI. Ευρύτερα, στην Αμερική, ο Δεσταμπασίδης δεν κατέθεσε εναντίον πολιτικού προσωπικού. Το πόρισμα της Αμερικής μιλάει για γιατρούς, όχι για πολιτικούς.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως, ενώ γνωρίζουν ποιος είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας, δεν μπορούν να τον ρωτήσουν γιατί κατέθεσε άλλα στην Ελλάδα και άλλα στην Αμερική, γιατί προστατεύεται από τη Δικαιοσύνη.

«Το δικαστήριο δεν κρύβει την ταυτότητά του, αλλά απαγορεύει να κάνω μήνυση» συμπλήρωσε και είπε πως με την αποκάλυψη του χρηματικού ποσού που έλαβε ο μάρτυρας, αλλάζουν τα πράγματα με το νόμο Φλωρίδη. «Ο νέος νόμος επανεξετάζει αν πρέπει να έχει προστασία. Επίσης, προβλέπεται ότι η προστασία αίρεται αν ο μάρτυρας δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό για τη δίκη».

«Επειδή ο Δεσταμπασίδης είναι ακόμη προστατευόμενος μάρτυρας, δεν μπορώ να καταθέσω μήνυση και αγωγή εναντίον του. Ο εισαγγελέας μού το στερεί αυτό. Οι άνθρωποι αυτοί κατηγόρησαν δέκα πρόσωπα, αλλά αθωώθηκαν και τα δέκα πρόσωπα! Ο εισαγγελέας πρέπει να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό των προστατευόμενων μαρτύρων. Αν οι άνθρωποι αυτοί βρεθούν σε δικαστήριο, θα πουν και ποιος τους έβαλε να τα πουν. Θα αποκαλυφθεί η σκευωρία πλήρως, 100%. Δεν μπορώ να κρίνω εγώ τους ρυθμούς της δικαιοσύνης, αλλά εδώ έχει σκανδαλιστεί το πανελλήνιο, ακούγοντας και διαβάζοντας για ιλιγγιώδη ποσά. Έχω το εύλογο δικαίωμα να μου πει ο απατεώνας Δεσταμπασίδης γιατί άλλα είπε για μένα στην Ελλάδα και άλλα είπε στην Αμερική. Το εύλογο δικαίωμα δεν είναι bullying, δεν είναι παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, όπως πράττει ο Παύλος Πολάκης. Πολλοί υποχωρούν στο bullying. Εγώ όμως όχι. Αυτό συνέβη με τον Πολάκη, ο οποίος κατάλαβε ότι δεν ανέχομαι και δεν σηκώνω το bullying».

«Πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το να πέσουν οι κουκούλες, φοβάται ότι, αν οι κουκούλες βγουν, θα αποκαλυφθούν σχέσεις με τους μάρτυρες. Αυτό ισχύει για τον Πολάκη, που είναι άνθρωπος του περιβάλλοντος του Κασσελάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments