Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι γιατροί του ΕΣΥ θα πεινάσουν αν εφαρμόσουμε τις προτάσεις του ΚΚΕ

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι γιατροί του ΕΣΥ θα πεινάσουν αν εφαρμόσουμε τις προτάσεις του ΚΚΕ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Οι γιατροί του ΕΣΥ θα πεινάσουν αν εφαρμόσουμε τις προτάσεις του ΚΚΕ

Δίνουμε 4 δις περισσότερα για την υγεία από ό,τι πριν μια δεκαετία

Στην εξαθλίωση των γιατρών του ΕΣΥ οδηγούν οι προτάσεις του ΚΚΕ, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ κ. Λεωνίδα Στολτίδη με θέμα «Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της χειρουργικής κλινικής του Γ. Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο», ο υπουργός Υγείας τόνισε εισαγωγικά πως «όσον αφορά την ιατρική στελέχωση, οι οργανικές θέσεις είναι 88. Οι  καλυμμένες θέσεις είναι οι 44 και οι κενές θέσεις είναι 45. Αλλά υπηρετούν και άλλοι 28. Έτσι 72 θέσεις από τις 88 είναι καλυμμένες.

Ως προς τη χειρουργική κλινική του Μαμάτσειου, προβλέπονται 4 οργανικές θέσεις και οι 4 θέσεις είναι καλυμμένες. Έχουμε προκηρύξει όλες τις οργανικές θέσεις και από τις 52 θέσεις έχουν προκηρυχθεί οι 44 θέσεις και είναι σε εξέλιξη 8».

«Θέλω όμως να προσθέσω», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, «πως ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ λέει ότι διαρκώς περικόπτουμε δαπάνες για την υγεία. Θυμίζω ότι το 2023 ξοδέψαμε 3 δισεκατομμύρια για μισθούς. Το 2023 ξοδέψαμε 2,7 δις για τα φάρμακα. Για την υγεία δίνουμε πάνω από 4 δισεκατομμύρια περισσότερα από ό,τι πριν από μια δεκαετία.

Όσο για το ΝΑΤΟ, τα χρήματα που δίνουμε, είναι για τη θωράκιση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Ως προς, δε, τις φρεγάτες, δεν έχουμε δώσει ούτε ένα ευρώ. Αν ακολουθήσουμε το δρόμο του ΚΚΕ, να περικόψουμε λεφτά από το ΝΑΤΟ και να τα δώσουμε για να πληρώσουμε τους γιατρούς του ΕΣΥ, τότε οι γιατροί του ΕΣΥ θα πεινάσουν! Οι προτάσεις περί χρημάτων δεν είναι πραγματικά χρήματα. Το πρόβλημά μας δεν είναι τα κονδύλια. Δεν είναι οι πιστώσεις το πρόβλημά μου. Το πρόβλημά μου, ως υπουργού Υγείας, είναι ότι οι προκηρύξεις θέσεων βγαίνουν άγονες. Και δεν πρόκειται για πρόβλημα της Ελλάδας. Αυτό είναι πρόβλημα της Ε.Ε. Και όταν οι μισθοί στις βόρειες χώρες αυξάνονται, αρκετοί γιατροί από τις νότιες χώρες μεταναστεύουν προς τις βόρειες χώρες και αυτό επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments