Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι ιδιώτες γιατροί έχουν ηθικό χρέος να παρέχουν εφημεριακό έργο στο ΕΣΥ [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι ιδιώτες γιατροί έχουν ηθικό χρέος να παρέχουν εφημεριακό έργο στο ΕΣΥ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων", Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν μίλησα ποτέ για επίταξη ιδιωτών γιατρών

Στην ανάγκη παροχής εφημεριακού έργου από ιδιώτες γιατρούς σε νοσοκομεία του ΕΣΥ αναφέρθηκε, σήμερα το πρωί, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας για την πρόθεσή του να παρέχουν οι ιδιώτες γιατροί εφημερίες στο δημόσιο σύστημα υγείας, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «αυτή η απόφαση μου έχει να κάνει με βοήθεια προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, εκεί όπου δεν υπάρχει άλλη λύση. Για αυτό και κανένα νοσοκομείο δεν έχει βγάλει ανακοίνωση σε βάρος μου. Αυτό που λέω είναι απλό. Μπορεί να είσαι ιδιώτης γιατρός, το νοσοκομείο να μη λειτουργεί σωστά και αυτό να σε αφήνει αδιάφορο; Λέω ότι ένας ιδιώτης ιατρός δεν μπορεί να μένει αδιάφορος αν το δημόσιο νοσοκομείο δεν έχει το αναγκαίο ιατρικό δυναμικό. Αν χρειαστεί και τζάμπα, ο γιατρός πρέπει να δουλέψει τσάμπα. Και εγώ δεν μιλάω για τσάμπα».

Σε σχέση με την πορεία του σχετικού διαλόγου με την ιατρική κοινότητα, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως «δεν έχω απειλήσει ποτέ κανέναν. Δεν έχω πει ποτέ για επίταξη. Πιστεύω στην ανθρώπινη και καλοπροαίρετη συνεννόηση. Πήραμε έναν – έναν τους γιατρούς, 145 γιατρούς και τους ζητήσαμε να έρθουν να δουλέψουν με μπλοκάκι στο νοσοκομείο, έχω μιλήσει και με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου στην Κω, και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου στην Σπάρτη. Έχω μιλήσει και με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Σήμερα, θα μιλήσω και πάλι σήμερα με τον κ. Εξαδάκτυλο, από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Έχω μιλήσει με εκπροσώπους ιατρικών συλλόγων. Αν το θέμα των γιατρών είναι το ζήτημα, παίρνω το αεροπλάνο και πάω στην περιοχή. Είμαι όλη την ημέρα στο γραφείο μου. Όποιος θέλει ας έρθει να με βρει. Δεν θέλω να χάνουμε την ουσία της συζήτησης για διαδικαστικού τύπου ζητήματα».

Ως προς τα κίνητρα για τους ιδιώτες γιατρούς, επισημάνθηκε ότι «ένας γιατρός που θα μετακινηθεί σε ένα νησί κατά τους θερινούς μήνες, θα παίρνει επιπλέον 2.100 ευρώ και ένα σπίτι από τον δήμο. Άλλο κίνητρο δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε γιατρούς δύο ταχυτήτων. Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσω κίνητρο που να λειτουργεί ανταγωνιστικά. Ο ιδιώτης ιατρός θα παίρνει την ίδια αμοιβή με τον γιατρό του ΕΣΥ. Κάνουμε συνολικό σχέδιο. Χτίζουμε το νέο ΕΣΥ. Δίνουμε στους γιατρούς του ΕΣΥ να κάνει ιδιωτικό έργο».

«Άλλωστε», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τον γιατρό σαν έμπορο. Δέχομαι ότι είναι λειτουργός της υγείας. Είναι σπουδαίο πρόσωπο, δεν είναι έμπορος της υγείας. Δεν θέλω να ακούω επιχειρήματα, που προσβάλλουν τους γιατρούς. Μου λέτε για έναν παθολόγο που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα επί 20 χρόνια στην Κω, δεν μπορεί να κάνει δυο εφημερίες για το δημόσιο νοσοκομείο. Άλλοι άνθρωποι είναι στα νοσοκομεία και άλλοι άνθρωποι είναι στα ιδιωτικά ιατρεία; Μην υποτιμάμε τους γιατρούς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments