Πολιτική

Άδωνις: Ο Τσίπρας υποχρεωμένος να απαντήσει στις κατηγορίες Κασσελάκη για «μαύρα λεφτά» στον ΣΥΡΙΖΑ

Άδωνις: Ο Τσίπρας υποχρεωμένος να απαντήσει στις κατηγορίες Κασσελάκη για «μαύρα λεφτά» στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Αριστερή ονείρωξη η απλή αναλογική

«Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει πλέον να υπερασπιστεί δημοσίως την τιμή και την υπόληψή του, μετά τις καταγγελίες Κασσελάκης για μαύρα χρήματα», τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη Κασσελάκη, όπου υποστήριξε πως, επί των ημερών του, καμιά σακούλα με «μαύρα χρήματα» δεν έχει περάσει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «συμβαίνει κάτι πάρα πολύ άσχημο. Ο Κασσελάκης σε κάθε του συνέντευξη πετάει και ένα υπονοούμενο για «μαύρα λεφτά» στον Τσίπρα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτό βλάπτει τη δημοκρατία. Αυτό καλλιεργεί την εντύπωση ότι όλοι τα παίρνουν. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να υπερασπιστεί δημοσίως την τιμή και την υπόληψή του. Δεν μπορεί να λέει ο Κασσελάκης ότι εγώ δεν έχω πάρει μαύρα λεφτά, γιατί αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο προηγούμενος, ο προκάτοχος έπαιρνε μαύρα χρήματα. Αυτό καταλαβαίνει ο κόσμος. Ο Τσίπρας αναλαμβάνει ευθύνη έναντι της δημοκρατίας. Με το να μένει σιωπηλός είναι σαν να δικαιώνει τον Κασσελάκη, σαν να τον φοβάται».

Αναφερόμενος, δε, στη φημολογία περί αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «δεν έχω αρμοδιότητα. Πάντα είμαι υπέρ των πιο πλειοψηφικών συστημάτων. Πάντα είμαι αντίθετος προς την απλή αναλογική. Έχω μεγαλώσει σε μια χώρα όπου άκουγα τους πάσης φύσεως αριστερούς να υπερασπίζονται μετά πάθους την απλή και άδολη αναλογική. Με το που κέρδισε ο Μελανσόν και οι άλλοι αριστεροί στη Γαλλία την Λεπέν, με ένα ακραία πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα, ξαφνικά πανηγυρίζουν όλοι οι αριστεροί! Να καταλαβαίνουμε λοιπόν λίγο οι αριστερές ονειρώξεις πού οδηγούν. Εγώ χαίρομαι που έγινε ό,τι έγινε στη Γαλλία χάρη σε ένα έντονα πλειοψηφικό σύστημα. Χαίρομαι που οι αριστεροί πανηγυρίζουν για ό,τι έγινε στη Γαλλία και χαίρομαι που και οι αριστεροί στην Ελλάδα ότι η απλή αναλογική μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη. Είμαι πάντα υπέρ της πολιτικής σταθερότητας. Ακόμη και στην Αγγλία, όπου έχουμε έντονα πλειοψηφικό σύστημα, το πραγματικό ποσοστό των Εργατικών δεν είναι τόσο μεγάλο όσο νομίζουμε. Μιλάμε για περίπου 35% και έχουν πάρει τα 8 – 9/10 των εδρών. Και εκεί έχουν πλειοψηφικό σύστημα. Πάγια γνώμη μου είναι υπέρ του πλειοψηφικού συστήματος και της πολιτικής σταθερότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments