Πολιτική

Μητσοτάκης: “Γκάζι” στην καθημερινότητα

Μητσοτάκης: “Γκάζι” στην καθημερινότητα

Πηγή Φωτογραφίας: [366318] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στο πολιτικό πεδίο, η κυβέρνηση θα επιμείνει στην ευθεία αντιπαράθεση και σύγκρισή της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ολοκλήρωση του εκλογικού κύκλου και ο «καθαρός» πολιτικός ορίζοντας ωθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην επικέντρωση στα ζητήματα της καθημερινότητας. Αυτό που αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση είναι ότι η αναστροφή της κατάστασης περνά μέσα από γρήγορες «νίκες» στα μέτωπα που απασχολούν τους πολίτες άμεσα, εξ ου και η ρητή πολιτική ντιρεκτίβα στα υπουργεία είναι να πατήσουν το «γκάζι», ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει ρήξεις.

Η επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ θα δώσει και πάλι το «τέμπο», ενώ προοδευτικά έχει ξεκινήσει και μια προετοιμασία για την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που προέρχονται και από την Ευρώπη, στην κυβέρνηση υπάρχει η αίσθηση της αναγκαιότητας για αλλαγή ρότας με αφετηρία τη ΔΕΘ, οπότε θα γίνει μια προσεκτική επεξεργασία, ώστε οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού να είναι και ρεαλιστικές, αλλά και ουσιαστικές για τους πολίτες.

Ακόμη, προετοιμάζονται και ενόψει της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και επεξεργάζονται όλες εκείνες τις δυνατότητες που θα επιτρέψουν τυχόν νέες εξαγγελίες με άμεσο ανακουφιστικό αντίκτυπο στους πολίτες, πάντα όμως σε ρεαλιστική δημοσιονομική βάση, χωρίς να τίθεται εν αμφιβόλω η σταθερότητα της χώρας.

Όπως και τα μέτρα που ήδη έχουν εξαγγελθεί για τους συνταξιούχους που θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω προσωπικής διαφοράς, στο τέλος του έτους, ή οι 10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί στην παιδεία, οι αλλαγές στο ΑΣΕΠ κ.α.

Στο πακέτο μέτρων πάντως που αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο, πρωτεύοντα ρόλο αναμένεται να έχει το πεδίο της ακρίβειας, το οποίο κατά κοινή ομολογία είναι το νούμερο ένα «αγκάθι» που πλήττει το σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών.

Μία πρόγευση των μέτρων που θα δρομολογηθούν έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως στον προϋπολογισμό του 2025 θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Επίσης έως το τέλος του 2024 θα τρέξουν οι παρεμβάσεις στο στεγαστικό πεδίο και δρομολογείται ο πρώτος διαγωνισμός για την κοινωνική αντιπαροχή μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ στόχος είναι σε συνεννόηση με την Κομισιόν να τρέξει ένα δεύτερο πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments