Πολιτική

Πέτσας: Να βγουν οι κουκούλες – Παράνομη η προστασία μαρτύρων που είχαν ίδιο οικονομικό όφελος στην Novartis

Πέτσας: Να βγουν οι κουκούλες – Παράνομη η προστασία μαρτύρων που είχαν ίδιο οικονομικό όφελος στην Novartis

Πηγή Φωτογραφίας: Πρώτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024", Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πέτσας: Η πολιτική βία δεν έχει θέση στις δημοκρατίες μας - Αντίπαλός μας, τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών​

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Ντόναλντ Τραπ, εξέφρασε ο κ. Στέλιος Πέτσας.​

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χθεσινή απόπειρα δολοφονίας, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος απάντησε πως «όλοι πρέπει να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για αυτή τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του πρώην προέδρου και εκ νέου υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ. Η πολιτική βία δεν έχει θέση στις δημοκρατίες μας. Πληγώνει τις δημοκρατίες μας. Ο τοξικός λόγος και η ρητορική μίσους όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη και παντού φέρουν πολύ μεγάλη ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Είναι στο χέρι το δικό μας, στο χέρι όλων μας, να περιορίσουμε και να αποβάλουμε αυτή τη ρητορική μίσους, για να περιφρουρήσουμε τις δημοκρατίες μας».​

Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «δυστυχώς, το θέμα δεν έχει κλείσει. Ο κ. Παπαγγελόπουλος έλεγε, βγαίνοντας εκείνο το βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι έχει στα χέρια του το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Έλεγε αλήθεια μόνο που το δημιούργησαν κάποιοι άνθρωποι που έστησαν πολιτική πλεκτάνη και που έβαλαν ανθρώπους να ψευδομαρτυρήσουν. Όταν έρχονται νέα στοιχεία από το δημοσίευμα μιας εφημερίδας, το οποίο δείχνει πως κάποιοι πήραν 56 εκατομμύρια ευρώ, σημαίνει πως υπάρχει θέμα με το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων. Σύμφωνα με το εσωτερικό μας δίκαιο οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν πρέπει να έχουν ίδιον οικονομικό όφελος, ενώ οι συγκεκριμένοι φέρεται να πήραν 56 εκατομμύρια ευρώ. Είναι αδύνατο να μην ανοίξει αυτό το θέμα.

Μπορεί δημοσιογραφικά και πολιτικά οποιοσδήποτε να θέλει να ανοίξει το θέμα – αυτό είναι άλλο ζήτημα. Για τους ανθρώπους που εμπλέκονται, για πρώην πρωθυπουργούς ή τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, πιστεύετε ότι θα κλείσει ποτέ αυτή η υπόθεση, αν δεν φτάσει μέχρι το τέλος; Καλό θα είναι και για τη δημοκρατία μας και για τη δικαιοσύνη να κλείσει το θέμα σύντομα, να μη συνεχίζει να σέρνεται».​

Ακόμη ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε για το αν επίκειται αλλαγή του εκλογικού νόμου και απάντησε, λέγοντας «δεν γνωρίζω αν υπάρχει σκέψη για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Δεν νομίζω πως είναι το μείζον ζήτημα. Ακόμη κι αν ο εκλογικός νόμος αλλάξει, αυτό δεν θα σημαίνει πολλά όσον αφορά την αποτύπωση στην κοινωνία. Εμένα με ενδιαφέρει η κοινωνία. Με ενδιαφέρουν τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Για παράδειγμα, με ενδιαφέρει όταν οι πολίτες διαμαρτύρονται πως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ακριβά, με ενδιαφέρει αν η τιμή των καυσίμων στην αντλία είναι ακριβή. Το παρατηρητήριο τιμών είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να δούμε πώς διαμορφώνονται οι τιμές που πληρώνει ο πολίτης στην αντλία. Όταν η κυβέρνηση ασχολείται με αυτά τα θέματα, τότε είμαι πιο αισιόδοξος ότι θα ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις απαιτήσεις των πολιτών. Η συνεχιζόμενη επί μακρόν ονοματολογία στο ΠΑΣΟΚ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε διαρκή περιδίνηση, τότε όσοι μιλάνε συνεχώς για αυτά, δεν μιλάνε στην κοινωνία, αλλά σε μια κλειστή ομάδα που αρέσκεται να παραφιλολογεί», κατέληξε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments