Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για ανατιμήσεις στο ρεύμα:Με καθυστέρηση 2,5 μηνών η κυβέρνηση κάνει στροφή στις λύσεις που προτείναμε

ΣΥΡΙΖΑ για ανατιμήσεις στο ρεύμα:Με καθυστέρηση 2,5 μηνών η κυβέρνηση κάνει στροφή στις λύσεις που προτείναμε

Πηγή Φωτογραφίας: Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη στα γραφεία του κόμματος στην Θεσσαλονίκη, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023. (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Όταν καταθέσαμε την πρόταση νόμου που προέβλεπε επιβολή πλαφόν 5% στο κέρδος των εταιρειών ενέργειας μας κατηγορούσε για «λεφτόδεντρα» αναφέρει η Κουμουνδούρου

«Με καθυστέρηση 2,5 μηνών κι αφού οι πολίτες έχουν πλέον «γονατίσει» από την ακρίβεια στην ενέργεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται στα ΜΜΕ, έτοιμος να λάβει επιτέλους μέτρα» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αυριανή σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου για τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει επίσης ότι «στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει αύριο το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει «σχέδιο για την φορολόγηση των υπερκερδών και επιβολή πλαφόν» και προσθέτει: «Αυτά ακριβώς δηλαδή που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με την πρόταση νόμου για την ακρίβεια (που κατέθεσε την 1η Μαΐου), στην οποία περιλαμβανόταν η θέσπιση συγκεκριμένου μηχανισμού αποτροπής της αισχροκέρδειας στις αγορές ενέργειας, με επιβολή πλαφόν 5% στο κέρδος των εταιρειών και με δυνατότητα επιστροφής τυχόν υπερκερδών.

Τότε η ΝΔ μας κατηγορούσε για “λεφτόδεντρα” και άλλα τινά ασυνάρτητα. Πλέον στρέφεται στις λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μόνο υποκριτές και διαπλεκόμενοι. Είναι και επικίνδυνα ανίκανοι!».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments