Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στο κόκκινο η εσωκομματική αντιπαράθεση

ΣΥΡΙΖΑ: Στο κόκκινο η εσωκομματική αντιπαράθεση

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η διένεξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να έχει εξάρσεις ακόμη και μέσα στο βαθύ θέρος.

Παρά τις αρχικές διακηρύξεις των δύο αντίπαλων στρατοπέδων της Κουμουνδούρου για χαμηλότερους τόνους εσωκομματικής αντιπαράθεσης μετά την Κεντρική Επιτροπή του προηγούμενου Σαββάτου, τελικά η δυναμική των πραγμάτων είναι τέτοια που όλα δείχνουν ότι ο καυγάς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να έχει εξάρσεις ακόμη και μέσα στο βαθύ θέρος.

Οι συνεχείς επιθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και η αποφασιστικότητα των αντιφρονούντων να μην υποχωρήσουν, αλλά να αντιδρούν σε κάθε πρόκληση, δείχνουν ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και πιθανότατα θα επιδεινωθεί, πιθανόν προκαλώντας πιο σοβαρές εξελίξεις πριν το Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος στις αρχές Οκτώβρη.

Καταρχάς, παρά τις διαρροές συνεργατών του, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται ανυποχώρητος ως προς τη διάθεση του για δύο πράγματα. Πρώτον, να επιτίθεται διαρκώς στον Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας υπόνοιες για τη χρηματοδότηση της Αυγής από άλλα μιντιακά συμφέροντα, τα οποία σημείωσε ότι τη διέκοψαν όταν κέρδισε αυτός την κούρσα για την προεδρία της Κουμουνδούρου. Επιπλέον, επέμεινε στη διαπίστωση ότι βρήκε μεγάλα προβλήματα όταν ανέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποκάλυψε εμμέσως πλην σαφώς ότι μετά τις ευρωεκλογές έχει σταματήσει να έχει σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στο Καταστατικό Συνέδριο όλες τις αλλαγές που θεωρεί απαραίτητες για να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε απολύτως προσωποπαγές κόμμα. Η διάθεσή του να ξεφορτωθεί το παρελθόν του κόμματος φαίνεται και από το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος. Επίσης, αντί να αντιδράσει στις υπογραφές υποστηρικτών που ζητούν τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη, κάλεσε τον ίδιο να ασχοληθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιπλέον, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου, Μπάμπης Παπαδάκης, φαίνεται να υποστηρίζει τη διαγραφή του Σπίρτζη, όπως αποκάλυψε η δημοσιοποίηση του διαλόγου του με τον Νίκο Μωραΐτη.

Οι δηλώσεις υπέρ της ανασύνθεσης του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς-Κεντροαριστεράς δεν πρόκειται να σταματήσουν, σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη. Παρά τις προσωπικές βολές που δέχεται, όπως η ανακοίνωση φόρουμ διαλόγου από τους Διονύση Τεμπονέρα, Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα, ο Κασσελάκης συνεχίζει τις προθέσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται να υπάρξει αντίδραση από την πλευρά των αντιφρονούντων, με πιθανή ενεργοποίηση πυρηνικών όπλων και στο Καταστατικό Συνέδριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments