Αθλητισμός

Παραιτήθηκε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ από την Εθνική Αγγλίας

Παραιτήθηκε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ από την Εθνική Αγγλίας

Πηγή Φωτογραφίας: England's manager Gareth Southgate reacts after a quarterfinal match between England and Switzerland at the Euro 2024 soccer tournament in Duesseldorf, Germany, Saturday, July 6, 2024. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Αποχωρεί μετά από πορεία οκτώ ετών και 102 αγώνων με τα «Τρία Λιοντάρια»

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παραιτήθηκε από την θέση του προπονητή της Εθνικής Αγγλίας μετά από 8 χρόνια και 102 αγώνες στον πάγκο των «Τριών Λιονταριών». Παρότι η FA είχε αποφασίσει να του προτείνει νέο συμβόλαιο, ο ίδιος ο Σάουθγκεϊτ δεν θέλησε να συνεχίσει στον πάγκο της εθνικής του ομάδας και επέλεξε να αρνηθεί τη νέα πρόταση. Η ήττα από την Ισπανία στον τελικό του EURO 2024 ήταν και η τελευταία αναμέτρηση της Αγγλίας με τον Σάουθγκεϊτ στον πάγκο.

Συνολικά ο Άγγλος τεχνικός καθοδήγησε την εθνική ομάδα των «τριών λιονταριών» σε 102 αναμετρήσεις με απολογισμό 64 νίκες, 20 ισοπαλίες και 18 ήττες.

Με τον Σάουθγκεϊτ στο τιμόνι τα τρία λιοντάρια πορεύθηκαν για οκτώ χρόνια, έχοντας δύο διαδοχικές συμμετοχές σε τελικούς Euro. Στο παρελθόν δεν είχαν καταφέρει ποτέ να φτάσουν μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Στο Μουντιάλ του 2018 η Αγγλία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά (ήττα από την Κροατία), ενώ το 2022 έφτασαν μέχρι και τα προημιτελικά (ήττα από τη Γαλλία).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments