Nέα της αγοράς

Apple: Η Morgan Stanley αποκάλεσε «κορυφαία επιλογή» τη μετοχή της

Apple: Η Morgan Stanley αποκάλεσε «κορυφαία επιλογή» τη μετοχή της

Πηγή Φωτογραφίας: Apple CEO Tim Cook at the Apple Worldwide Developers Conference 2024 in Cupertino, California, on Monday, June 10, 2024. David Paul Morris / Bloomberg /

Η αξία της έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών

Η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο 2,5% τη Δευτέρα, αφού η Morgan Stanley αύξησε την τιμή στόχο για την κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone.

Μάλιστα, ο επενδυτικός οίκος, χαρακτήρισε τη μετοχή ως «κορυφαία επιλογή», αναφέροντας τις ενέργειες που κάνει η εταιρεία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης ως ώθηση στις πωλήσεις συσκευών.

Σε μια κίνηση για να καλύψει το χαμένο έδαφος σε σχέση με την Google και την OpenAI, η εταιρεία παρουσίασε τον περασμένο μήνα το Apple Intelligence, προκαλώντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα τεχνολογία.

Οι μετοχές της Apple, οι οποίες έχουν σημειώσει άλμα σχεδόν 20% φέτος, έφτασαν στα 236,30 δολάρια, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία 3,62 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, την υψηλότερη στον κόσμο και στην ιστορία της, σύμφωνα με το Reuters.

Το «όπλο» της Apple

«Το Apple Intelligence είναι καταλυτικός παράγοντας για την τόνωση των αποστολών iPhone και iPad», ανέφεραν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Η νέα τεχνολογία είναι συμβατή μόνο με το 8% των συσκευών iPhone και iPad. Σύμφωνα με τους αναλυτές η Apple έχει 1,3 δισεκατομμύρια smartphones που χρησιμοποιούνται από τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον ανέφεραν ότι η εταιρεία θα μπορούσε να πουλήσει σχεδόν 500 εκατομμύρια iPhones μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

H Morgan Stanley, η οποία προηγουμένως ανέμενε ότι η Apple θα πωλούσε μεταξύ 230 και 235 εκατομμυρίων iPhones ετησίως τα επόμενα δυο χρόνια, αύξησε την τιμή στόχο για τις μετοχές της εταιρείας στα 273 από τα 216 δολάρια.

Οι αναλυτές βλέπουν ανάκαμψη της αγοράς smartphones

Οι αναλυτές του κλάδου αναμένουν ότι η Samsung και η Apple θα ηγηθούν της ανάκαμψης στης παγκόσμιας αγοράς smartphones φέτος, δεδομένου του ντόρου που έχει δημιουργηθεί από την ένταξη των δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές.

Η Apple πούλησε 45,2 εκατομμύρια smartphones παγκοσμίως το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, από τα 44,5 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά το μερίδιο αγοράς της μειώθηκε στο 15,8% από 16,6% την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα τα στοιχεία της IDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments