Nέα της αγοράς

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: «Luxury» πιέσεις με το βλέμμα στον Τραμπ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: «Luxury» πιέσεις με το βλέμμα στον Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com

Οι αγορές "ζυγίζουν" τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς φαίνεται ότι δεν βγαίνει απλώς αλώβητος από αυτό το περιστατικό, αλλά και ενδυναμωμένος

Με απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να προσαρμοστούν στον αντίκτυπο της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και των πιέσεων που δέχεται ο κλάδος των ειδών πολυτελείας, λόγω Burberry.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,45%, με τον κλάδο των οικιακών αγαθών να χάνει κατά 1,05%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,62% στις 8.201 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,24% στις 18.702 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,88% στις 7.656 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Burberry σημειώνουν βουτιά 11,07%, μετά την «απογοητευτική» απόδοση του πρώτου τριμήνου που την οδήγησε να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλό της και να αναιρέσει τη διανομή μερίσματός της.

Βουτιά 9,6% σημειώνει και η Swatch καθώς τα κέρδη μειώθηκαν εν μέσω επιβράδυνσης των πωλήσεων στην Κίνα. Οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 3,445 δισ. ελβετικών φράγκων το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τα λειτουργικά κέρδη να υποχωρούν στα 204 εκατ. φράγκα έναντι 686 εκατ. φράγκων για το προηγούμενο έτος.

Στο μεταξύ οι αγορές “ζυγίζουν” τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς φαίνεται ότι δεν βγαίνει απλώς αλώβητος από αυτό το περιστατικό, αλλά και ενδυναμωμένος. Πλέον εκτιμάται ότι η επίθεση στον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε τη νίκη του πιο πιθανή.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη και θεωρείται βέβαιο ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια στο 3,75%. Μια πιθανή μείωση όμως φαίνεται ότι θα έρθει τον Σεπτέμβριο, με τις αγορές να περιμένουν επίσης τα σχόλια της επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments