Nέα της αγοράς

Στα ύψη οι πωλήσεις της L’Oreal Hellas, έφτασαν τα 221,9 εκατ. το 2023

Στα ύψη οι πωλήσεις της L’Oreal Hellas, έφτασαν τα 221,9 εκατ. το 2023

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Στα ύψη οι πωλήσεις της L'Oreal Hellas, έφτασαν τα 221,9 εκατ. το 2023

Την εκτίμηση ότι οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης που επιτεύχθηκαν κατά το 2023 θα συνεχιστούν και κατά το τρέχον έτος εκφράζει η διοίκηση της εταιρείας καλλυντικών L’Oreal Hellas AE, υπογραμμίζοντας μία σειρά θετικών παραμέτρων που συμβάλλουν σε αυτό το συμπέρασμα.
Η εταιρεία αύξησε τον τζίρο της κατά 18% την χρονιά που πέρασε και προσδοκά ανάλογη αύξηση και φέτος. Σχεδόν 30% η άνοδος της κερδοφορίας και ρεκόρ στα ταμειακά διαθέσιμα.

Την εκτίμηση ότι οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης που επιτεύχθηκαν κατά το 2023 θα συνεχιστούν και κατά το τρέχον έτος εκφράζει η διοίκηση της εταιρείας καλλυντικών L’Oreal Hellas AE, υπογραμμίζοντας μία σειρά θετικών παραμέτρων που συμβάλλουν σε αυτό το συμπέρασμα.

Ο κολοσσός των καλλυντικών πέτυχε σημαντική ενίσχυση των πωλήσεών του στη χώρα μας κατά 18,8% την χρονιά που πέρασε, αγγίζοντας τα 221,9 εκατ ευρώ, από 186,7 εκατ ευρώ το 2022, ενώ αυξημένα κατά 29,3% ήταν τα καθαρά κέρδη του, διαμορφούμενα σε 25,6 εκατ ευρώ, έναντι 19,8 εκατ ευρώ το 2022. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 33,9 εκατ ευρώ το 2023, έναντι 26,5 εκατ ευρώ το 2022, ενώ σταθερό παρέμεινε το μικτό περιθώριο κέρδους, αγγίζοντας το 70,7%. Επιπλέον, η εταιρεία έκλεισε το 2023 με τα υψηλότερα διαθέσιμα που είχε ποτέ στην ιστορία της, ενώ εκτιμά ότι οι ταμειακές ροές του 2024 θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, ακολουθώντας τον ρυθμό αύξησης των εργασιών της.

Σημειώνεται ότι οι χονδρικές πωλήσεις συνεισφέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο του τζίρου της εταιρείας, αγγίζοντας τα 217,6 εκατ ευρώ το 2023, από 183,8 εκατ ευρώ το 2022, ενώ οι πωλήσεις λιανικής ανήλθαν σε 4,3 εκατ ευρώ την χρονιά που πέρασε από 2,9 εκατ ευρώ το προηγούμενο έτος. Οι τελευταίες προέρχονται από τα 4 καταστήματα της φίρμας καλλυντικών Nyx που η εταιρεία διατηρεί σε Αθήνα, Γλυφάδα, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Η διοίκηση της L’Oreal Hellas αποδίδει τις εξαιρετικές επιδόσεις του 2023 σε μία σειρά από παραμέτρους, υπογραμμίζοντας κυριότερα την ανθεκτική ιδιωτική κατανάλωση με ανάπτυξη 3,1% την χρονιά που πέρασε, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις που έφθασαν το +4,2%, καθώς και την υλοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικού και μεταρρυθμιστικού προγράμματος εκ μέρους του ελληνικού κράτους που το οδήγησαν και σε υψηλότερη επενδυτική βαθμίδα. Στον απόηχο αυτών των θετικών εξελίξεων, εκτιμάται ότι δύναται να διατηρηθεί και φέτος ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης τόσο του κύκλου εργασιών της, όσο και των λειτουργικών εσόδων της αλλά και των μεριδίων αγοράς της.

Ταυτόχρονα ωστόσο, η εταιρεία προειδοποιεί ότι ο παγκόσμιος πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και οι δευτερογενείς επιδράσεις φαίνεται να ενσωματώνονται σταδιακά στον πυρήνα του, συσχετίζοντας την δύσκολη αυτή συγκυρία με την έντονη γεωπολιτική αβεβαιότητα και τη διάβρωση των πραγματικών εισοδημάτων από τον πληθωρισμό. Όλα τα παραπάνω δεν αποκλείεται να έχουν αρνητική επίδραση στην οικονομική δραστηριότητα μέσα στο έτος που διανύουμε, τόσο διεθνώς όσο και στην εγχώρια αγορά, επηρεάζοντας ενδεχομένως την αναπτυξιακή δυναμική και της L’Oreal Hellas.

Πηγή: businessdaily.gr-Μαίρη Λεμπέση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments