Οδηγός

ΕΠΟΠ 2024: Σε ΦΕΚ το προσοντολόγιο για πάνω από 1.500 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΕΠΟΠ 2024: Σε ΦΕΚ το προσοντολόγιο για πάνω από 1.500 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΕΛΕΤΕΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΝΕΟΚΑΤΑΤΑΓΕΝΤΩΝ ΕΠΟΠ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΣ / EUROKINISSI)

Σε ΦΕΚ το προσοντολόγιο, το οποίο προμηνύει 1.700 νέες προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προετοιμάζει και φέτος όπως και κάθε χρόνο, πάνω από 1.500 νέες προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) οι οποίες πρόκειται να τρέξουν από τον ερχόμενο Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το προσοντολόγιο, το οποίο προμηνύει πάνω από 1.500 νέες προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών ΕΠΟΠ, οι οποίες πρόκειται να τρέξουν σύντομα, σύμφωνα με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού κ. Νίκου Δένδια και προϊδεάζουν

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 1.700 προσλήψεις ΕΠΟΠ είχαν τρέξει το περυσινό καλοκαίρι του 2023, ενώ το 2022, 1.639 προσλήψεις. Σύμφωνα με τα βήματα που ακολουθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προετοιμάζεται η δημοσίευση νέων διαγωνισμών για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών το προσεχές διάστημα, με την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής να αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό μέχρι και του χρόνου σχεδιάζονται να γίνουν συνολικά περισσότερες από 14.000 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις τόσο Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), αλλά και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Συγκεκριμένα βασικός στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2025, οι Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν εντάξει επιτυχώς 16.000 νέους επαγγελματίες οπλίτες.

Τι μοριoδοτεί τις προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ)

Σημειώνεται ότι, στις προκηρύξεις μοριοδοτείται και η γνώση ξένης γλώσσας ως εξής:

  • Επίπεδο καλής γνώσης / Β2 – 50 Μόρια
  • Επίπεδο πολύ καλής γνώσης / Γ1 – 100 Μόρια
  • Επίπεδο Άριστης γνώσης / Γ1 – 150 Μόρια
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments