Οικονομία

Ρεύμα: «Συναγερμός» στην κυβέρνηση για το «ράλι» στην τιμή του –Τι έγινε στη σύσκεψη στο Μαξίμου

Ρεύμα: «Συναγερμός» στην κυβέρνηση για το «ράλι» στην τιμή του –Τι έγινε στη σύσκεψη στο Μαξίμου

Πηγή Φωτογραφίας: FREEPIK.COM

Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για το ηλεκτρικό ρεύμα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε μια πρώτη συζήτηση και παρουσιάστηκαν τα δεδομένα της ανόδου των τιμών της χονδρικής του Ιουλίου και του Αυγούστου. Εντός των επόμενων ημερών το αρμόδιο υπουργείο θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει ένα στίγμα των μέτρων που θα ληφθούν για το ηλεκτρικό ρεύμα, το βράδυ στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη.

Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για το ηλεκτρικό ρεύμα

Με την αύξηση να ξεπερνά το 200% μέσα σε μία εβδομάδα και την τιμή να διαμορφώνεται στα 191 ευρώ ανά μεγαβατώρα στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός με το υπουργείο Ενέργειας να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, όπως έγινε πρόσφατα με τα διυλιστήρια, για το διάστημα από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο οι τιμές και τα κέρδη που θα αποκομίσουν από τις διακυμάνσεις στο χρηματιστήριο ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια είναι η φορολόγηση των υπερκερδών, καθώς επίσης και η επιβολή φόρου στο φυσικό αέριο που εισάγεται στην Ελλάδα ή ακόμη και η επαναφορά του μηχανισμού ανάκτησης εσόδων με την εφαρμογή πλαφόν ανά τεχνολογία ώστε τα πλενονάζοντα έσοδα να διατεθούν υπέρ του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης για να διανέμονται στους καταναλωτές με την μορφή επιδοτήσεων.

Ενδεικτική της κυβερνητικής στάσης είναι η χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «εάν προκύψει ανάγκη στήριξης των πολιτών ή των επιχειρήσεων σε ενδεχόμενο υπέρμετρων αυξήσεων στο ρεύμα, το κράτος θα είναι εδώ» προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments