People

Η απόπειρα έκανε τον Τραμπ κατά 1,8 δισ. πλουσιότερο

Η απόπειρα έκανε τον Τραμπ κατά 1,8 δισ. πλουσιότερο

Πηγή Φωτογραφίας: Time

Οι μετοχές της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ εκτινάχθηκαν μετά την απόπειρα δολοφονίας του, προσθέτοντας 1,8 δισ. δολάρια στην περιουσία του.

Με το που άνοιξαν οι αγορές στη Νέα Υόρκη, την Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε (ακόμη) πλουσιότερος. Η Trump Media and Technology Group (TMTG), που είναι μητρική εταιρεία της Truth Social και στην οποία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατέχει το 60%, σημείωσε άνοδο έως και 50% μόλις άρχισαν οι συναλλαγές, ενώ έκλεισε με άνοδο πάνω από 30%. Η εντυπωσιακή αύξηση της τιμής της μετοχής έρχεται μετά την απόπειρα δολοφονίας το Τραμπ στην Πενσυλβάνια το Σάββατο.

Όπως γράφει η Τelegraph, η Truth Social ιδρύθηκε το 2022 όταν οι λογαριασμοί του Τραμπ είχαν μπλοκαριστεί από το (τότε) Twitter. Η εταιρεία «τρέχει» μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που λειτουργεί παρόμοια με το σημερινό X. Ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δημοσιεύει στην πλατφόρμα αυτή αρκετές φορές την ημέρα. Σύμφωνα με την Telegraph, η δημοφιλία του εν λόγω κοινωνικού δικτύου είναι πιθανό να αυξηθεί κατακόρυφα, με μεγάλη εισροή χρηστών εάν ο Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου. Η άνοδος των μετοχών TMTG θεωρείται, όπως γραφεί η Telegraph, ως μια ακόμη ένδειξη για την ενίσχυση των πιθανοτήτων εκλογής του Τραμπ μετά την απόπειρα εναντίον του.

Η επένδυση στις μετοχές της εταιρείας είναι ένας ακόμη τρόπος στήριξης της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ. Η TMTG εισήχθη στην Wall Street μόλις τον Μάρτιο και έκτοτε η τιμή της μετοχής της έχει γνωρίσει πολλές διακυμάνσεις, από μόλις 23 δολάρια έως και 66 δολάρια. Ο Τραμπ κατέχει 114,8 εκατ. μετοχές, αξίας 5,2 δισ. δολαρίων, στην τιμή της μετοχής της Δευτέρας. Το μερίδιο αυτό αποτελεί σημαντικό μέρος, αν όχι το μεγαλύτερο, του καθαρού πλούτου του. Η ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπει στον Τραμπ να πουλήσει οποιεσδήποτε μετοχές μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, την Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε «ευγνώμων» που ο πρώην πρόεδρος δεν τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά του 20χρονου στην Πενσιλβάνια και είπε πως το περασμένο Σάββατο ήταν «μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα». «Η πολιτική βία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας και την καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο», είπε ο Πάουελ σε εκδήλωση στο Οικονομικό Κλαμπ της Ουάσινγκτον.

Ο Πάουελ διορίστηκε για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Fed από τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν αυτός που τον επέλεξε για να ηγηθεί της Κεντρικής Τράπεζας, θέση την οποία ο Πάουελ ανέλαβε στις αρχές του 2018.

Ωστόσο στη συνέχεια ο πρόεδρος Τραμπ είχε στραφεί εναντίον του, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην αύξηση των επιτοκίων που πραγματοποίησε η Fed κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του Πάουελ στο τιμόνι, αναφέρει η Telegraph. Η τρέχουσα θητεία του Πάουελ λήγει το 2026 και ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν θα τον επαναδιορίσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments