Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Κανένα πρόβλημα με τη συνταγογράφηση φαρμάκων των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές

Άδωνις Γεωργιάδης: Κανένα πρόβλημα με τη συνταγογράφηση φαρμάκων των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Κανένα πρόβλημα με τη συνταγογράφηση φαρμάκων των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές

Ήταν τεχνικό λάθος της ΗΔΙΚΑ

Απολύτως καθησυχαστικός όσον αφορά το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε με τη συνταγογράφηση φαρμάκων των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές υγείας, είναι ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζει, σε σημερινή παρέμβασή του, πως «πρόκειται για τεχνικό ζήτημα, το οποίο ρυθμίζεται πλήρως. Επρόκειτο για τεχνικό ζήτημα της ΗΔΙΚΑ, το οποίο προέκυψε καθώς γίνονταν παράλληλα αναβαθμίσεις στον ΑΜΚΑ. Ο Πολάκης άρχισε να μας βρίζει ότι, δήθεν, απαγορεύουμε στους ανασφάλιστους την πρόσβασή τους στη συνταγογράφηση φαρμάκων. Ο Πολάκης βγήκε και άρχισε να μας βρίζει. Ο ενεργός και ο μη ενεργός ΑΜΚΑ δεν έχει καμιά σχέση με τους ανασφάλιστους. Ο ενεργός και ο μη ενεργός ΑΜΚΑ θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Νοέμβριο. Ο Πολάκης τα μπέρδεψε στο μυαλό του».

«Δεν κόψαμε την συνταγογράφηση στους ανασφαλίστους στις Δημόσιες Δομές. Η απόφαση να δίνει το κράτος να δίνει δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους είναι ορθή. Η απόφαση αυτή είναι δική μου, από την προηγούμενη θητεία μου στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Θα ήταν παράλογο, λοιπόν, να ακυρώσω την απόφασή μου. Χθες κάποιοι ανασφάλιστοι δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στη συνταγογράφηση στις δημόσιες δομές. Άρχισαν άμεσα να με υβρίζουν. Μπορεί έτσι να γίνει πραγματικά πολιτική; Μπορεί να γίνει σοβαρός διάλογος με αυτούς τους όρους;», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments