Πολιτική

Η καθημερινότητα πιέζει την κυβέρνηση

Η καθημερινότητα πιέζει την κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Έκτακτη σύσκεψη για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Tα… ζόρια της καθημερινότητας – αυτά για τα οποία οι πολίτες εξέφρασαν δυσαρέσκεια μέσα από την ευρωκάλπη είτε με αποχή είτε μετακινώντας τη ψήφο τους εκτός της νεοδημοκρατικής ζώνης – παραμένουν στην «αυλή» του Μεγάρου Μαξίμου. Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση εμφανώς θέλει να δείχνει ότι στρέφει τον προβολέα της στην αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα των πολιτών, είναι ακριβώς τα θέματα της καθημερινότητας εκείνα που δυσκολεύουν την επιδιωκόμενη, κατά το πολιτικο-δημοσιογραφικό κλισέ, «φυγή προς τα εμπρός».

Σύμφωνα με τις μετρήσεις κοινής γνώμης, οι πολίτες δεν εκφράζουν εύκολα θετική γνώμη για την κυβέρνηση, ενώ αντιμετωπίζει νέες δυσκολίες στα θέματα της καθημερινής ζωής. Το 67% των ερωτηθέντων ζητά αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης, ενώ η ακρίβεια των μετρήσεων αναδεικνύεται ως σημαντικό πρόβλημα. Επιπλέον, η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, επισημαίνοντας τη σημασία της “νομιμότητας παντού”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί εκτάκτως σήμερα το πρωί σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τη δυσφορία των καταναλωτών λόγω των φουσκωμένων λογαριασμών. Υπάρχει πιθανότητα επαναφοράς επιδοτήσεων, αλλά η απόφαση θα λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές αντοχές. Η σύσκεψη προκύπτει μετά τις αναταράξεις για τις επιστροφές ποσών στις επιχειρήσεις, ενώ ο Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει το στίγμα της επόμενης περιόδου μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης.

Προηγήθηκε διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Αϊρίν Έβελυν Μικέλας Μαίρης Σαρπ ώστε να εξεταστούν τρόποι «περαιτέρω ενίσχυσης της Επιτροπής με εξειδικευμένο προσωπικό», ενώ επισημάνθηκε η σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής και της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση όσων απασχολούν τους πολίτες.

Τα αντιπολιτευτικά κόμματα συνεχίζουν να επικρίνουν την κυβέρνηση για το υψηλό κόστος ζωής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση για την καθυστερημένη ανακοίνωση μέτρων σχετικά με το ρεύμα. Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να παραδεχτεί το λάθος της σχετικά με τις επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και να δώσει εξηγήσεις για την αλλαγή απόφασης σχετικά με τα χρήματα που δόθηκαν στους παρόχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments