Πολιτική

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι θα περιλαμβάνουν τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών – Έκτακτη σύσκεψη παρουσία Μητσοτάκη

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι θα περιλαμβάνουν τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών – Έκτακτη σύσκεψη παρουσία Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι θα περιλαμβάνουν τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών - Έκτακτη σύσκεψη παρουσία Μητσοτάκη

Έκτακτη σύσκεψη του ΥΠΕΝ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16/7, παρουσία του πρωθυπουργού, με θέμα τις μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος

Έκτακτη σύσκεψη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (16/7) στις 10 το πρωί, παρουσία του πρωθυπουργού, με θέμα τις μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Με την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πατάει γκάζι» για θέματα της καθημερινότητας και το βράδυ της Δευτέρας 15/7 βρέθηκε στον Άλιμο για την παρουσίαση ενός μεγάλου προτζέκτ, ενός ποδηλατόδρομου που θα συνδέει το Λιμάνι του Πειραιά με την Αθηναϊκή Ριβιέρα και θα φτάνει ως τη Βουλιαγμένη.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι πρώτες πληροφορίες για τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκυλακάκη, κάποιες πρώτες πληροφορίες για την αυριανή σύσκεψη στις 10:00 στο Μαξίμου είναι ότι ένα στοιχείο το οποίο εξετάζεται από την κυβέρνηση είναι να φορολογηθούν υπερκέρδη παραγωγών ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να αποδοθούν στα νοικοκυριά.

Μία άλλη παράμετρος η οποία τίθεται επί τάπητος και θα αποφασιστεί αύριο εάν είναι πρόσφορη είναι στην πραγματικότητα η επιστροφή του μηχανισμού των επιδοτήσεων στην χονδρική προκειμένου στη συνέχεια να καλυφθούν με έκτακτες επιδοτήσεις νοικοκυριά για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η κατάσταση αναταραχής.

Υπάρχει μία μεγάλη διαταραχή στις τιμές ενέργειας πανευρωπαϊκά και φαίνεται ότι έχει απορρυθμιστεί το πανευρωπαϊκό σύστημα τιμολόγησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments