Πολιτική

Κυβέρνηση: Έμφαση σε καθημερινότητα, ΔΕΘ και ΣΥΡΙΖΑ

Κυβέρνηση: Έμφαση σε καθημερινότητα, ΔΕΘ και ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [364826] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ WERNER HOYER (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο πολιτικό πεδίο, η κυβέρνηση θα επιμείνει στην ευθεία αντιπαράθεση και σύγκρισή της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επανεστίαση στα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών και στις πολιτικές που αναμένεται να προωθήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, φέρνει η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ.

Παρά το ότι η χώρα βρίσκεται στην καρδιά του καλοκαιριού και η κοινοβουλευτική δραστηριότητα σε σχεδόν είκοσι ημέρες από τώρα θα μπει στον «πάγο» των διακοπών, οι οδηγίες προς «ναυτιλομένους» υπουργούς, παραμένουν εμφατικές και ίδιες, για εγρήγορση, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, προκειμένου πριν τη ΔΕΘ και κατά την παρουσία του πρωθυπουργού εκεί, να υπάρξει ένα πρώτο αποτύπωμα της μετά- ευρωεκλογών πολιτικής.

Επιπλέον, στον κυβερνητικό κύκλο υπάρχει έντονη δραστηριότητα, ειδικά στα Υπουργεία που ασχολούνται με τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Παράλληλα, στην κυβέρνηση προετοιμάζονται για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και εξετάζουν τις δυνατότητες για νέες ανακοινώσεις που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες, με γνώμονα τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τους συνταξιούχους που θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω προσωπικής διαφοράς, καθώς και οι 10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί στην παιδεία, αποτελούν μέρος των αλλαγών που αναμένεται να γίνουν στο ΑΣΕΠ και άλλους τομείς. Στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων που θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο, αναμένεται να δοθεί έμφαση στο πεδίο της ακρίβειας, το οποίο θεωρείται ως το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Μία πρόγευση των μέτρων που θα δρομολογηθούν έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως στον προϋπολογισμό του 2025 θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Επίσης έως το τέλος του 2024 θα τρέξουν οι παρεμβάσεις στο στεγαστικό πεδίο και δρομολογείται ο πρώτος διαγωνισμός για την κοινωνική αντιπαροχή μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ στόχος είναι σε συνεννόηση με την Κομισιόν να τρέξει ένα δεύτερο πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Στο πολιτικό πεδίο, η κυβέρνηση θα επιμείνει στη σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας τις πράξεις και τις ημέρες του κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του. Προσπαθεί να αναδείξει ότι και υπό τη νέα ηγεσία της Κουμουνδούρου, η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να κινείται στα “σκοτεινά”.

Μια από τις αφορμές αυτής της αντιπαράθεσης είναι η υπόθεση της “Νοβάρτις” και οι προστατευόμενοι μάρτυρες, με τις αποκαλύψεις για τα 56 εκατομμύρια ευρώ που φέρεται να έλαβαν. Αυτό έχει προκαλέσει πολιτικό σάλο και σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ υπάρχουν και κλήσεις για παρέμβαση της δικαιοσύνης για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Μετά τη δημοσιοποίηση νέων στοιχείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε μια ενορχηστρωμένη και κακοστημένη σκευωρία με σκοπό την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένει τις κινήσεις της δικαιοσύνης. Επίσης, αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis ως το “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους” και επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε σκευωρία εναντίον πολιτικών προσώπων. Τέλος, αναφέρθηκε στο νέο νομικό πλαίσιο που θέσπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments