Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Αλβανία οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις

Μητσοτάκης: Η Αλβανία οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις

Πηγή Φωτογραφίας: [370791] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΦΡΕΝΤΙ ΜΠΕΛΕΡΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η θερμή υποδοχή στο «Ελ. Βενιζέλος» και το «ευχαριστώ» στον πρωθυπουργό.

Με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρας και ευρωβουλευτή Φρέντι Μπελέρη συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, στέλνοντας μηνύματα στην Αλβανία για την ευρωπαϊκή της πορεία.

Ο Πρωθυπουργός, αρχικά, συνεχάρη τον Φρέντι Μπελέρη για την εκλογή του στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιτελέσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρ. Μπελέρης βγήκε από τη φυλακή με πενθήμερη άδεια που του χορήγησαν οι αρχές της Αλβανίας, προκειμένου να μεταβεί στο Στρασβούργο για να ορκιστεί ευρωβουλευτής.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στον εκλεγμένο ευρωβουλευτή ότι «χαίρομαι που αυτή η μεγάλη περιπέτεια φαίνεται να πλησιάζει προς το τέλος της. Έγινε το αυτονόητο, πήρες την άδεια προκειμένου να μπορέσεις να ασκήσεις τα καθήκοντά σου και να ορκιστείς. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα είσαι και οριστικά εκτός φυλακής, να κλείσει πια αυτό το επώδυνο κεφάλαιο για όλους μας, για να προχωρήσουμε, να κοιτάξουμε μπροστά».

Από την πλευρά του, ο Φρ. Μπελέρης, αφού ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε λέγοντας ότι «Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου δώσατε βάζοντάς με στο ευρωψηφοδέλτιο. Θεωρώ ότι δεν είναι αυτονόητο για τη χώρα όπου ζούμε το κράτος δικαίου, το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Θέλω να βοηθήσω σε αυτά. Να βοηθήσω και την Ελληνική Εθνική Μειονότητα να σταθεί στις πατρογονικές εστίες, αλλά και το κράτος αυτό να πλησιάσει και να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Με τον πρωθυπουργό να απαντά στα λεγόμενα του τονίζοντας ότι «Αυτό θέλουμε κι εμείς και να ξέρεις -εξάλλου, νομίζω το έχω αποδείξει έμπρακτα αυτό- ότι στέκομαι δίπλα στον λαό της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Έχουμε κάθε λόγο και εμείς να θέλουμε μία Αλβανία η οποία κάνει πρόοδο στα ζητήματα αυτά, η οποία έρχεται πιο κοντά στην Ευρώπη, τηρώντας όμως απαρέγκλιτα τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις. Αυτός νομίζω ότι είναι ένας κοινός στόχος για τον οποίο όλοι θέλουμε να εργαστούμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments