Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοινώνει σήμερα το μεσημέρι την υποψηφιότητά της για την ηγεσία

ΠΑΣΟΚ: Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοινώνει σήμερα το μεσημέρι την υποψηφιότητά της για την ηγεσία

Πηγή Φωτογραφίας: [363616] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η πρώην υπουργός και Επίτροπος στην EE θα επιχειρήσει να πάρει καθαρή θέση στο πολιτικό σκηνικό και να παρουσιάσει το δικό της αφήγημα για τη νέα μεταρρυθμιστική σοσιαλδημοκρατία στη χώρα.

Το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ κάνει και επισήμως η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανακοινώνει σήμερα το μεσημέρι την υποψηφιότητά της.

Η πρώην υπουργός και Επίτροπος στην Ε.Ε. με τη δήλωση και το διακηρυκτικό κείμενο που θα τη συνοδεύει, θα επιχειρήσει να πάρει. όπως αναφέρει το “Πρώτο Θέμα”, καθαρή θέση στο πολιτικό σκηνικό, να εξηγήσει τους λόγους της καθόδου της, να παρουσιάσει το δικό της αφήγημα για τη νέα μεταρρυθμιστική σοσιαλδημοκρατία στη χώρα. Θα δώσει έμφαση στην ανάγκη χάραξης και υλοποίησης ενός στιβαρού σχεδίου κοινωνικής πολιτικής προς όφελος όλων των πολιτών- βασισμένου στην Έκθεση που η ίδια συγκρότησε και παρέδωσε πρόσφατα στα χέρια του αρμόδιου Επιτρόπου, Νϊκολας Σμιτ για την κοινωνική πολιτική σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως επικεφαλής του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση επί μία δεκαετία έχει κάνει πολλές έρευνες και έχει καταλήξει στα προτάγματα της εφαρμοσμένης πολιτικής, ενώ τώρα σχεδιάζει τη συγκρότηση ενός εναλλακτικού κυβερνητικού πλάνου, αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία της και τις επαφές ανά την Ευρώπη.

Η κυρία Διαμαντοπούλου θεωρεί ότι ο πενταετής κύκλος σταθεροποίησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκλεισε κι ότι ο ίδιος απέτυχε παρά τις δεσμεύσεις να προωθήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς. Πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να απαντήσει στις προκλήσεις της συγκυρίας κι ότι είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να επιχειρήσει την επανεκκίνηση στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, που διαμορφώνεται με νέους όρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments