Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά το β’ ημίχρονο στην Πολιτική Γραμματεία για τα οικονομικά

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά το β’ ημίχρονο στην Πολιτική Γραμματεία για τα οικονομικά

Πηγή Φωτογραφίας: [370268] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη και θα συνεχιστεί με βασικό αντικείμενο τα οικονομικά του κόμματος. Νέο κείμενο κριτικής από τη «φρουρά Τσίπρα».

Στις 14:00 πρόκειται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία (ΠΓ) του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη και οι συζητήσεις για τα οικονομικά του κόμματος θα πάρουν ξανά “φωτιά”. Οι αναφορές για μαύρα χρήματα, το κλείσιμο της Αυγής, οι αποχωρήσεις στο Κόκκινο και οι αιχμές, με μετατόπιση ευθυνών στο παρελθόν, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα περίεργο, ειδικά μεταξύ των μελών του κομματικού οργάνου.

Η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει από τον περασμένη Πέμπτη και θα συνεχιστεί αύριο με βασικό αντικείμενο τα οικονομικά του κόμματος. Έχει ενδιαφέρον να φανεί πως θα αντιδράσει ο Στεφανος Κασσελάκης και πως θα κινηθεί αύριο η λεγόμενη «φρουρά Τσίπρα», ή αλλιώς οι «8» (Όλγα Γεροβασίλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Ζωή Καρκούλια, Ελένη Συμεωνίδου, Αλέκος Φλαμπουράρης).

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, την Πέμπτη, επανήλθαν με νέο κείμενο ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος για τις αναφορές σε μαύρα ταμεία και τη διάλυση της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε προτείνει ο Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή. Πηγές αναφέρουν ότι δεν έγινε συζήτηση επί του κειμένου, αλλά θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση της ΠΓ, δηλαδή αύριο.

Οι αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη για τα οικονομικά του κόμματος έχει φέρει τριγμούς και αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην κυβερνώσα Αριστερά απαντούν με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς, και καλούν τον Στέφανο Κασσελάκη να κλείσει αυτήν την συζήτηση που πληγώνει και προσβάλλει το κόμμα και στο επίπεδο και με τον τρόπο που διεξάγεται δηλητηριάζει την πολιτική ζωή.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε ένα κόμμα το 2008 με χρέος 8 εκατ. ευρώ και το 2021 το χρέος μηδενίστηκε, υπογράμμισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Ζαχαριάδης, αναφερόμενος στη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα οικονομικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κώστας Ζαχαριάδης ( ο οποίος υπογράφει το κείμενο κριτικής που κατατέθηκε στην ΠΓ) συνέχισε λέγοντας πως «από το 2021 και μετά υπάρχει μια διαδικασία εξυγίανσης και στην «Αυγή» και «Στο Κόκκινο» που έριξε πάρα πολύ τη μισθολογική δαπάνη, τις υποχρεώσεις, γίνανε ρυθμίσεις, για να μην εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εικόνα που εμφανίζουν άλλα κόμματα που χρωστάνε μισό δισ. ευρώ». Όπως είπε το στέλεχος του κόμματος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, «ο Στέφανος Κασσελάκης παρέλαβε ένα κόμμα που δεν χρωστάει πουθενά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments