Ελλάδα

Δακτύλιος: Πότε σταματά για καλοκαίρι και πότε επιστρέφει ξανά

Δακτύλιος: Πότε σταματά για καλοκαίρι και πότε επιστρέφει ξανά

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΕ ΙΣΧΥ Ο ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με σχετική απόφαση από τους περιορισμούς εξαιρούνται και θα μπαίνουν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας...

O Δακτύλιος θα πάψει σε λίγες ημέρες να ισχύει λόγω καλοκαιριού, με αποτέλεσμα όλοι οι οδηγοί να μπορούν να εισέρχονται στο οδικό δίκτυο του κέντρου της Αθήνας δίχως περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, ο Δακτύλιος θα πάψει να ισχύει μετά την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 και θα τεθεί ξανά σε ισχύ προς τα μέσα του Οκτωβρίου. Επομένως η πρώτη ημέρα χωρίς Δακτύλιο για φέτος το καλοκαίρι είναι η 20η του τρέχοντος μήνα.

Σημειώνεται πως ο δακτύλιος ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη, κατά τις ώρες 07:00 – 20:00, και την Παρασκευή από 07:00 – 15:00. Τα μέτρα του δακτυλίου δεν ισχύουν τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που υπάρχει απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ζυγές ημερομηνίες: Κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας που τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8. Μονές ημερομηνίες: Κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας που τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9. Δακτύλιος: Ποιοι κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο

Σύμφωνα με σχετική απόφαση από τους περιορισμούς εξαιρούνται και θα μπαίνουν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας:

Τα, εκ κατασκευής, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, οχήματα φυσικού αερίου και υγραερίου. Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου, σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης-New European Driving Cycle/NEDC), τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως και την 31/12/2020. Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 145 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων – Worldwide Light Test Procedure/WLTP), τα οποία ταξινομούνται για πρώτη φορά σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 01/01/2021 και εφεξής. Όσοι έχουν τη σχετική άδεια δακτυλίου λόγω επαγγέλματος ή λόγω μόνιμης κατοικίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments