Ελλάδα

Φωτιά στο Σοφικό: Δύο ενεργά μέτωπα – Μάχη με τις φλόγες δίνουν140 πυροσβέστες και 22 εναέρια

Φωτιά στο Σοφικό: Δύο ενεργά μέτωπα – Μάχη με τις φλόγες δίνουν140 πυροσβέστες και 22 εναέρια

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΙΜΑΓΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI)

Τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις πυροσβέστες

Συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας, με πυροσβέστες και εθελοντές να έχουν ριχτεί στη μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες και να «μαζέψουν» τα δύο ενεργά μέτωπα που καίνε, ένας στόχος που σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, θα επιτευχθεί.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/7) σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας, στην περιοχή Άγιος Βλάσσης, δίπλα στην Εθνική Οδό Επιδαύρου – Κορίνθου. Η φωτιά κατακαίει παρθένο πευκοδάσος και χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά δύσκολη. Ηδη, μηχανήματα του ΓΕΕΘΑ επιχειρούν για να γίνουν αντιπυρικές ζώνες, ενώ τρεις πυροσβέστες τραυματίσθηκαν ευτυχώς ελαφρά στην προσπάθεια για την κατάσβεση. Το πύρινο μέτωπο κινείται προς δύο κατευθύνσεις, το ένα προς την Επίδαυρο και το δεύτερο προς τον Κόρφοκαι Αγγελόκαστρο. 

Στο μεταξύ, είναι σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια μαζί με τους αρμόδιους φορείς, στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Στο σημείο επιχειρούν 140 πυροσβέστες, έξι πεζοπόρα τμήματα, 37 οχήματα, 10 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα (τα δύο συντονιστικά), υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Παράλληλα, έχουν επιστρατευτεί μηχανήματα έργου του στρατού για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments