Ελλάδα

Σοφικό: Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς -Δεν απείλησε σπίτια [vid]

Σοφικό: Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς -Δεν απείλησε σπίτια [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)//Σοφικό: Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς -Δεν απείλησε σπίτια [vid]

Επιχειρούν 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα), 140 πυροσβέστες, 6 ομάδες δασοκομάντος και και 37 οχήματα

Καλύτερη η εικόνα στην φωτιά στο Σοφικό Κορίνθου. Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε πολύ πυκνό πευκοδάσος σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Επιχειρούν 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα), 140 πυροσβέστες, 6 ομάδες δασοκομάντος και και 37 οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές.

Η πυρκαγιά δεν απείλησε σπίτια. Οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας εξακολουθούν να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της. 3 πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου: Ένας Επιπυραγός με θλαστικά τραύματα από πτώση, ένας Αρχιπυροσβέστης με κάταγμα στο χέρι και ένας εποχικός πυροσβέστης με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Πυροσβεστική: Συνολικά 42 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο το Πυροσβεστικό Σώμα και οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν 42 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, με αρκετές από αυτές να χρειάζεται η συνδρομή εναέριων μέσων για την αντιμετώπισή τους.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη Αττικής. Επιχείρησαν 26 πυροσβέστες, 9 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. ΕΛΕΓΧΘHKE ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ.
  • Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταμόρφωση Μεσσηνίας. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη, και 1 ελικόπτερο. ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ 1 ΩΡΑ.
  • Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Τύρναβο Θεσσαλίας. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου, 9 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και  μηχανήματα έργου. ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ 50 ΛΕΠΤΑ
  • Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Τσολιάδες Κιλκίς. Επιχειρούν 39 πυροσβέστες, , 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος,  12 οχήματα και 1 ελικόπτερο. ΛΙΓΕΣ
  • Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγαλάς Ζακύνθου. Επιχειρούν 31 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου, 15 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.  18 πυροσβέστες  με μία ομάδα πεζοπόρου της 6ης ΕΜΟΔΕ και 4 οχήματα ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη.
  • Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Γαλάρο Ζακύνθου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments