Διεθνή

Δημοσκόπηση μετά την απόπειρα: Τραμπ στο 43%, Μπάιντεν στο 41%

Δημοσκόπηση μετά την απόπειρα: Τραμπ στο 43%, Μπάιντεν στο 41%

Πηγή Φωτογραφίας: Vanity Fair

Προβάδισμα οριακό του πρώην προέδρου.

Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η χώρα τους βγαίνει εκτός ελέγχου έπειτα από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, με τις ανησυχίες να αυξάνονται ότι οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου πιθανόν να πυροδοτήσουν περισσότερη πολιτική βία, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η διήμερη δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Τραμπ έχει οριακό προβάδισμα – 43% έως 41% – έναντι του Τζο Μπάιντεν, ένα πλεονέκτημα εντός του περιθωρίου λάθους των 3 ποσοστιαίων μονάδων της δημοσκόπησης, υποδηλώνοντας πως η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ δεν πυροδότησε κάποια σημαντική αλλαγή στο αίσθημα των ψηφοφόρων.

Τέσσερις στους πέντε Αμερικανούς φοβούνται

Όμως το 80% των ψηφοφόρων – συμπεριλαμβανομένων εξίσου Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών – δήλωσαν ότι συμφωνούν με τη δήλωση ότι «η χώρα ξεφεύγει από τον έλεγχο». Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά, συμμετείχαν σε 1.202 ενήλικες των ΗΠΑ σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων 992 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Το 84% φοβάται ταραχές μετεκλογικά

Περίπου το 84% των ψηφοφόρων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι ανησυχεί ότι οι εξτρεμιστές θα προβούν σε πράξεις βίας μετά τις εκλογές, σημειώνοντας αύξηση από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης των Reuters/Ipsos που διεξήχθη τον Μάιο όταν το ποσοστό ήταν στο 74%.

Μόλις το 5% των ερωτηθέντων τόνισε ότι είναι αποδεκτό κάποιος στο πολιτικό του κόμμα να διαπράττει βία για την επίτευξη ενός πολιτικού στόχου, από 12% σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos τον Ιούνιο του 2023.

Περίπου το 67% των ερωτηθέντων στην τελευταία δημοσκόπηση δήλωσε ότι ανησυχεί για πράξεις βίας κατά της κοινότητάς τους λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων, σε σύγκριση με το 60% σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos τον Ιούνιο του 2023.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments