Διεθνή

Μέτσολα: Προβλέπω καλή συνεργασία με τον Αντόνιο Κόστα

Μέτσολα: Προβλέπω καλή συνεργασία με τον Αντόνιο Κόστα

Πηγή Φωτογραφίας: Euractiv

Ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, είναι ένας «ισχυρός και αποτελεσματικός πολιτικός» που θα «σεβαστεί» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν αναλάβει καθήκοντα.

Ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, είναι ένας «ισχυρός και αποτελεσματικός πολιτικός» που θα «σεβαστεί» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν αναλάβει καθήκοντα, δήλωσε η πρόσφατα επανεκλεγμένη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα μετά τη συνάντησή του την Τρίτη.

«Τον γνωρίζω ως έναν ισχυρό και αποτελεσματικό πολιτικό, αλλά κυρίως ως κάποιον που θα σέβεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα », είπε η κ. Μέτσολα σε ευρωπαίους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον κ. Κόστα.

Μιλώντας στο περιθώριο της πρώτης συνόδου ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη γαλλική πόλη του Στρασβούργου, η κ. Metsola, η οποία επανεξελέγη στη θέση χθες (16 Ιουλίου), πρόσθεσε ότι «ανυπομονεί να συνεργαστεί» με τον κ. Κώστα σε αυτόν τον νέο θεσμικό κύκλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι ένα κοινοβούλιο που εκτιμά ο Κόστα, είναι ένα κοινοβούλιο που ο Κόστα γνωρίζει πολύ καλά [από τότε που ήταν] μέλος και […] θυμόμαστε επίσης την πορτογαλική προεδρία ως μία από τις πιο εκπροσωπούμενες στο υψηλότερο επίπεδο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε τα κοινωνικά πυλώνας, το Recovery and Resilience Facility (RRF), το κράτος δικαίου », είπε ο Μέτσολα στη Lusa και σε άλλα ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων .

Ο κ. Κόστα, ο οποίος εξελέγη από τους ηγέτες της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου για θητεία δυόμισι ετών από την 1η Δεκεμβρίου 2024, συνάντησε την Ρομπέρτα Μέτσολα στο Στρασβούργο το απόγευμα της Τρίτης. Στη συνέχεια έλαβε μέρος σε μια συνάντηση της σοσιαλιστικής του ομάδας S&D.

Τώρα πρέπει να συναντήσει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επιδιώκει νέα εντολή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments