Nέα της αγοράς

Xρυσός: Nέο ρεκόρ και υψηλό όλων των εποχών

Xρυσός: Nέο ρεκόρ και υψηλό όλων των εποχών

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: American gold bars stand on display during a preview of "Gold", a new exhibition dedicated to the highly prized mineral at the American Museum of Natural History in New York, November 15, 2006. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Aνοδος 20% φέτος για τον χρυσό

Ο χρυσός σημείωσε νέο ρεκόρ, καθώς οι έμποροι έβαλαν ισχυρότερα στοιχήματα για μειώσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ φέτος και στάθμισαν τις αβέβαιες προοπτικές για την πολιτική των Ηνωμένω Πολιτειών.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου αυξήθηκε κατά τις ώρες συναλλαγών της Ασίας για να αγγίξει το ιστορικό υψηλό των 2.475,81 δολαρίων ανά ουγγιά την Τρίτη, μετά από άλμα 1,9% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο χρυσός έχει σημειώσει ράλι αυτόν τον μήνα, καθώς οι έμποροι στοιχηματίζουν σε βαθύτερες μειώσεις επιτοκίων από τη Fed εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων ότι ο πληθωρισμός ψύχεται προς τον στόχο της κεντρικής τράπεζας. Το χαμηλότερο κόστος δανεισμού τείνει να ωφελεί το μέταλλο, καθώς δεν αποδίδει τόκους, σημειώνει το Bloomberg.

Aνοδος 20% φέτος για τον χρυσό Ο χρυσός εκτινάχθηκε σχεδόν 20% φέτος, υποστηριζόμενος από τις μεγάλες αγορές από τις κεντρικές τράπεζες, την ισχυρή καταναλωτική όρεξη στην Κίνα και τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία-καταφύγια εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων.

Αφού οι ισχυρότερες από τις αναμενόμενες λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ προκάλεσαν ένα σύντομο ξεπούλημα την Τρίτη, οι έμποροι πρόσθεσαν σε θέσεις αγοράς στο πολύτιμο μέταλλο, γεγονός που συνέβαλε στην ανάκαμψη και στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων ροών, σύμφωνα με τον Chris Weston, επικεφαλής έρευνας της Pepperstone Group Ltd.

«Τα θεμελιώδη μεγέθη έχουν σαφώς μετατοπιστεί ώστε να προσφέρουν στους επενδυτές αυξημένους λόγους για να επανατοποθετήσουν τις συμμετοχές σε χρυσό στο χαρτοφυλάκιο και αυτό οδήγησε τα ευαίσθητα στις τιμές κεφάλαια να κυνηγήσουν την άνοδο», έγραψε ο Weston σε σημείωμά του την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, οι αγορές συνέχισαν να αξιολογούν τις οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις της απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η υποψηφιότητά του για την προεδρία αποκτά δυναμική. Μια επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο θα μπορούσε να ενισχύσει το καθεστώς ασφαλούς καταφυγίου του χρυσού, εάν κλιμακωθούν οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις ως απάντηση στους προτεινόμενους υψηλότερους δασμούς. Οι σχεδιαζόμενες φορολογικές περικοπές θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν εκτίναξη του ελλείμματος του αμερικανικού δημοσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments