Πολιτική

Δούκας: «Στόχος μου να γίνει πρωταγωνιστής το ΠΑΣΟΚ – Έχω αποδείξει πως δίνω μεγάλες μάχες»

Δούκας: «Στόχος μου να γίνει πρωταγωνιστής το ΠΑΣΟΚ – Έχω αποδείξει πως δίνω μεγάλες μάχες»
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ένα ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της χώρας θέλει ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Χάρης Δούκας.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN σημείωσε μεταξύ άλλων πως το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορικό ρόλο να πρωταγωνιστεί στην πορεία της χώρας και δεν θα γίνει ποτέ συμπλήρωμα στη Νέα Δημοκρατία.

«Καταρχάς, τιμούμε τον Νίκο Ανδρουλάκη επειδή έκανε αγώνες και μεγάλες προσπάθειες» ανέφερε αρχικά ο Χάρης Δούκας και πρόσθεσε: «Το αποτέλεσμα έδειξε ότι 100.000 άνθρωποι δεν μας ψήφισαν (σ.σ. στις πρόσφατες ευρωεκλογές που έγιναν στις 9 Ιουνίου) σε σύγκριση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Αυτό δείχνει ότι δεν μιλήσαμε στις ψυχές τους και πως δεν αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα με τόλμη και αποφασιστικότητα». Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι θα προχωρούσε «σε περισσότερες ρήξεις με εδραιωμένα συμφέροντα».

Κατόπιν, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε: «Θα “χτυπήσουμε” τα καρτέλ και την ακρίβεια; Κοιτάζω στα μάτια τους πολίτες και τους λέω πως αν θέλουν να αντιμετωπίσουμε την αισχροκέρδεια, να μας εμπιστευθούν και να μας ψηφίσουν στις 6 Οκτωβρίου».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χάρης Δούκας ανέφερε: «Θα μιλήσω και θα συνεργαστούμε με όλα τα κοινοβουλευτικά θέματα. Οι συγκλίσεις γίνονται στη βάση. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε εκδημοκρατισμό της εξουσίας. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα στη Νέα Δημοκρατία».

Αναφορικά με το κλίμα που συναντά στις περιοδείες του σε διάφορα μέρη της Ελλάδας είπε: «Εισπράττω μια μεγάλη προσμονή και μια μεγάλη λάμψη στα μάτια των ανθρώπων που συναντώ. Μια ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η αποχή. Πολύ κόσμος δεν ψήφισε τώρα στις ευρωεκλογές. Αυτή είναι η μάχη που δίνουμε».

«Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι πρωταγωνιστής. Στόχος μου δεν είναι το ΠΑΣΟΚ να γίνει δεύτερη δύναμη ή να κερδίσει τον κ. Κασσελάκη. Είναι να αλλάξει την πορεία και την κατεύθυνση της χώρας. Να διαμορφωθεί μια συνθήκη κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης» υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας

«Έχω κερδίσει σε δύσκολες δοκιμασίες»

Για το γεγονός πως είναι Δήμαρχος Αθηναίων και παράλληλα διεκδικεί τον προεδρικό θώκο του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε: «Έχω αποδείξει πως δίνω μεγάλες μάχες και προσπαθώ και έχω κερδίσει σε δύσκολες δοκιμασίες. Και στο Πολυτεχνείο έχω συνηθίσει να παλεύω. Και στην Αθήνα κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Έχουμε ήδη σημαντικές επιτυχίες στην Αθήνα. Καταφέραμε ομόφωνη απόφαση για τα ύψη στα κτίρια. Την πήγαμε στο ΣτΕ και εγκρίθηκε. Φτιάχνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις όπως το γραφείο καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας».

Τέλος, στο ερώτημα τι διαφορετικό πρεσβεύει από τους υπόλοιπους συνυποψήφιους του τόνισε: «Ο καθένας παρουσιάζει τις προτάσεις του. Πρέπει να είμαστε καθαροί στις αξίες μας και δυναμικοί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments