Πολιτική

Γιατί ο Μητσοτάκης δεν θέλει πρόωρες κάλπες

Γιατί ο Μητσοτάκης δεν θέλει πρόωρες κάλπες

Πηγή Φωτογραφίας: [370790] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ, ΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ" ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι πρόωρες κάλπες δεν μοιάζουν πιθανές, καθώς ο πρωθυπουργός έχει έναν ανοιχτό ορίζοντα τριών χρόνων να ολοκληρώσει το έργο του, να υλοποιήσει όσα είχε δεσμευθεί το 2023 και να κάνει έναν συνολικό απολογισμό.

Οι διαφωνίες που έχουν εκφραστεί μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, οι «χαμηλές πτήσεις» στις ευρωεκλογές, αλλά και οι παρεμβάσεις των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά έχουν προκαλέσει για πρώτη φορά μετά από καιρό «μουρμούρα» στο γαλάζιο στρατόπεδο. Είναι αυτή η «γκρίνια» ικανή να οδηγήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πατήσει το «κόκκινο κουμπί» των εκλογών πριν το 2027; Συσπειρώνοντας με αυτό τον τρόπο το κοινό του, καθώς άλλο ευρωεκλογές και άλλο η επιλογή της επόμενης κυβέρνησης. «Σειρήνες» για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες υπήρχαν και στην προηγούμενη τετραετία και μάλιστα σε περιόδους που η Νέα Δημοκρατία πατούσε πολύ γερά στα πόδια της και ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούσε να βρει τα αντιπολιτευτικά του βήματα. Ο πρωθυπουργός και τότε είχε ξεπεράσει κάθε σκέψη να τρέξει τις εξελίξεις και το 41% του περασμένου καλοκαιριού τον δικαίωσε.

Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να σκέφτεται πρόωρες εκλογές, καθώς έχει ακόμα τρία χρόνια μπροστά του για να ολοκληρώσει το έργο του. Πολλοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί και να ρισκάρει την επιτυχία του ενώπιον της λαϊκής ψήφου. Αν και η ενοποίηση της Κεντροαριστεράς μπορεί να αποτελέσει απειλή, μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα ήταν αντικειμενικά άδικη κίνηση. Η αστάθεια στα κόμματα της αντιπολίτευσης δίνει πλεονέκτημα στην κυβέρνηση, ενώ η απουσία ανταγωνιστή για την πρωθυπουργία δείχνει πόσο ακόμα δεν υπάρχει αντίπαλος που να μπορεί να τον ανταγωνιστεί.

Σε κάθε περίπτωση μέσα στο καλοκαίρι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του ένα καταστατικό συνέδριο τον Οκτώβριο. Με τις «φουρτούνες» που υπάρχουν στην Κουμουνδούρου δεν μπορούν να αποκλειστούν νέες αναταράξεις ακόμα και ο Στέφανος Κασσελάκης να αμφισβητηθεί ανοιχτά για δεύτερη φορά. Παράλληλα και ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα καθορίσει τις εξελίξεις.

Η επιστροφή του απογοητευμένου κοινού της Νέας Δημοκρατίας που επέλεξε να μην στηθεί πρόωρα παραβάν στα σχολεία φαίνεται ότι δεν είναι ακόμα ώριμη. Οι δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής δείχνουν ότι η κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο για να διορθώσει τα λάθη της. Επιπλέον, η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να γίνει πιο ισχυρή και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο αν αποφασιστεί η μη εκπροσώπηση των Σπαρτιατών στη Βουλή από το Εκλογοδικείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments