Πολιτική

Η “σφήνα” Διαμαντοπούλου ταράζει τα νερά στο ΠΑΣΟΚ

Η “σφήνα” Διαμαντοπούλου ταράζει τα νερά στο ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ VI. 2η ΗΜΕΡΑ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Αυτό που αναμένεται να παίξει ιδιαίτερο ρόλο και να αναθερμάνει τη συζήτηση που θα ακολουθήσει είναι το γεγονός πως η Άννα Διαμαντοπούλου είναι ένα πρόσωπο με πολύ ισχυρό βιογραφικό προερχόμενο από τις «χρυσές εποχές» του ΠΑΣΟΚ.

Αλλάζει τα πάντα στη «κούρσα» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου. Σαφώς είναι μια εξέλιξη που «ακουμπά» περισσότερο τους μέχρι σήμερα δημοσκοπικά επικρατέστερους για την προεδρία (Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο), ωστόσο και οι υπόλοιποι αναμένεται να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους. Αυτό που αναμένεται να παίξει ιδιαίτερο ρόλο και να αναθερμάνει τη συζήτηση που θα ακολουθήσει είναι το γεγονός πως η Άννα Διαμαντοπούλου είναι ένα πρόσωπο με πολύ ισχυρό βιογραφικό προερχόμενο από τις «χρυσές εποχές» του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό αναμένεται να στηριχθεί και η πρώην Επίτροπος. Η επαναφορά του Κινήματος σε τροχιά κυβερνησιμότητας, το πολιτικό στίγμα του κόμματος, η συζήτηση για την κεντροαριστερά και ο επαναπατρισμός παλαιών απογοητευμένων ψηφοφόρων, κυρίως προς τη Νέα Δημοκρατία, θα είναι τα «όπλα» της για να αντιμετωπίσει τους ανθυποψήφιούς της. Δεν είναι τυχαία η αναφορά που έκανε στο βίντεο με το οποίο επισημοποίησε την υποψηφιότητας μιλώντας «για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ».

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να απευθυνθεί και σε ένα ακροατήριο της κεντροδεξιάς, το οποίο είναι ανυπόμονο να ακούσει τις απόψεις της. Παρά τη συμπάθεια που έδειχνε για την απομάκρυνσή της από την πολιτική σκηνή, υπάρχει διττή ανάγνωση για την απόφασή της. Ορισμένοι θεωρούν ότι απομακρύνθηκε από το ΠΑΣΟΚ, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι “έπαιζε” με τη Νέα Δημοκρατία.

Η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου αναμένεται να φέρει αλλαγές στον τρόπο που εξελίσσονται οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ, καθώς ενδέχεται να ελκύσει ψηφοφόρους που δεν θα συμμετείχαν αλλιώς. Η έναρξη της διαδικασίας θα οδηγήσει σε αναθεώρηση των υποψηφιοτήτων και στη δημιουργία νέων συμμαχιών. Επίσης, αναμένεται να διαπιστωθεί ποιος θα υποστηρίξει οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και η θέση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλος.

Η Άννα Διαμαντοπούλου αρχίζει περιοδείες σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει κινητοποίηση για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων υπογραφών για την κατάθεση υποψηφιότητας, στην ιστοσελίδα diamantopoulou.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments