Πολιτική

“Μαύρα χρήματα”: Ο Κασσελάκης θέλει να κλείσει τη συζήτηση που ο ίδιος άνοιξε

“Μαύρα χρήματα”: Ο Κασσελάκης θέλει να κλείσει τη συζήτηση που ο ίδιος άνοιξε

Πηγή Φωτογραφίας: [370616] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το σχέδιο για τα οικονομικά περιλαμβάνει άξονες, όπως κουπόνια, εξορμήσεις και αύξηση εισφοράς βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Το (όχι και τόσο) υπόγειο πολεμικό κλίμα που έφεραν οι αναφορές για τα μαύρα χρήματα και οι αιχμές για αδιαφάνεια στον ΣΥΡΙΖΑ (προ Κασσελάκη) προς ώρας φαίνεται να κοπάζει.

Το ίδιο δεν συμβαίνει με την κατάσταση στα οικονομικά του κόμματος, για τα οποία αναζητούνται ακόμα λύσεις, κυρίως ως προς την βιώσιμη λειτουργία των κομματικών μέσων, «Αυγή» και «Κόκκινο».

Το σχέδιο για τα οικονομικά περιλαμβάνει άξονες, όπως κουπόνια, εξορμήσεις και αύξηση εισφοράς βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας χθες ολοκληρώθηκε με την έγκριση ενός κειμένου απόφασης που περιλαμβάνει μια παράγραφο για τον διαλεκτικό διάλογο προκειμένου να επιτευχθεί η «ειρήνη», ως αποτέλεσμα της παρέμβασης των «8» μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

Το κείμενο αυτό είχε παρουσιαστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία είχε διακοπεί την περασμένη Πέμπτη και συνεχίστηκε χθες, και περιείχε κριτική για την έλλειψη διαφάνειας στο κόμμα πριν την ηγεσία του Κασσελάκη.

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση, φαίνεται ότι ο κίνδυνος εσωστρέφειας στο δρόμο προς το Συνέδριο έχει μειωθεί.

Η παράγραφος της απόφασης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαχρονικά πορεύεται με διαφάνεια στα οικονομικά του, χωρίς άδηλους πόρους και σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα. Επίσης, αναφέρει ότι είναι το μόνο κόμμα που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε Τράπεζες και έχει αποπληρώσει το δάνειό του, έχοντας έτσι την ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Τέλος, αναφέρει τη στάση του κόμματος για την Attica Bank ως παράδειγμα της δέσμευσής του για τη δημιουργία δημόσιου τραπεζικού πυλώνα.

Από την Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για ένα συνθετικό κείμενο πολιτικής απόφασης στο οποίο κατέληξε με συντριπτική πλειοψηφία η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σηματοδοτώντας έτσι την σταθερή δυναμική του κόμματος με την εδραίωση του ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Με απώτατο στόχο, όπως σημειώνουν, τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, «το οποίο αποτελεί αίτημα των καιρών», όπως τονίζεται στην απόφαση.

Ο πρόεδρος έδωσε τον τόνο της σύνθεσης και της ενότητας στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΓ, όπως ανέφερε στην εισαγωγική του ομιλία ο Στέφανος Κασσελάκης. Εξέφρασε την πρόθεσή του να προχωρήσουν μπροστά συλλογικά και ενωμένα, καθώς η κοινωνία έχει κουραστεί και χρειάζεται αλλαγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments