Πολιτική

Μητσοτάκης: Επιχείρηση κατευνασμού της κοινωνικής δυσαρέσκειας

Μητσοτάκης: Επιχείρηση κατευνασμού της κοινωνικής δυσαρέσκειας

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ (Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI)

Αποφασισμένος να δώσει μάχη για τα μικρά και καθημερινά εμφανίζεται ο πρωθυπουργός.

Μετά την καταγραφή της μείωσης του εκλογικού ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, κάτω από το όριο του 30%, ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι για να διατηρήσει την πολιτική του κυριαρχία πρέπει όχι μόνο να ανακόψει την καθοδική πορεία, αλλά και να την αντιστρέψει. Για τον λόγο αυτό φαίνεται να έχει αποφασίσει να παρεμβαίνει άμεσα, ώστε να καθησυχάζει τους πολίτες όταν παρατηρείται νέα δυσαρέσκεια και να αλλάζει επικοινωνιακά την ατζέντα. Αυτό επιχείρησε να κάνει χθες, μέσω συνέντευξης που έδωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ασχολήθηκε με την υπόθεση της Novartis, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το νέο κύμα δυσαρέσκειας για την αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και να δώσει απαντήσεις για τα προβλήματα στην υγεία και την ασφάλεια. Επιπλέον, επικεντρώθηκε στα θέματα που απασχολούν το πιο πατριωτικό και δεξιό τμήμα της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά την άνοδο των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια “προσωρινή στρέβλωση της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας”, ανακοίνωσε έκτακτο τέλος στους παραγωγούς φυσικού αερίου και επιδότηση των λογαριασμών για τον Αύγουστο, με την εξειδίκευση των μέτρων να ανήκει στον αρμόδιο υπουργό, Θόδωρο Σκυλακάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψή του για την υπόθεση της Novartis, τονίζοντας ότι υπήρξε μια πολιτική συνωμοσία πάνω σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο διαφθοράς γιατρών. Αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε την υπόθεση το 2018, χαρακτηρίζοντάς τον ως αθλιότερο και υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση ήταν στημένη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Για τον πληθωρισμό ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πέσει, αλλά παραδέχθηκε ότι τα μέτρα για την αντιμετώπισή του δεν δούλεψαν ικανοποιητικά, παρότι θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις που έκαναν στην αγορά «ήταν πολύ δραστικές για μια φιλελεύθερη κυβέρνηση». Διαπίστωσε για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν καρτέλ, αλλά είπε ότι αυτό δεν είναι δική τους δουλειά, γιατί τα ζητήματα των καρτέλ ερευνώνται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για την οποία δήλωσε ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ηγεσία της και την ενισχύει με 50 ακόμα στελέχη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των υψηλών τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και την αδυναμία πολλών να απολαύσουν διακοπές, τονίζοντας ότι υπάρχουν και οικονομικοί προορισμοί και όχι μόνο ακριβοί τουριστικοί προορισμοί. Σχετικά με την υγεία, αναγνώρισε τα προβλήματα σε ορισμένα νοσοκομεία και πρότεινε λύσεις όπως η δυνατότητα των γιατρών του ΕΣΥ να έχουν ιδιωτικό έργο, χαρακτηρίζοντας αυτήν τη μεταρρύθμιση ως σημαντικότατη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη διεύρυνση της ΝΔ στον κεντρώο χώρο και αντέδρασε στην κριτική που λέει ότι αφήνει ακάλυπτη τη δεξιά, υποστηρίζοντας ότι έχει κερδίσει πέντε εκλογές και συνεπώς, κινείται σωστά. Αναφέρθηκε επίσης στις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή σήμερα. Αν και αναρωτήθηκε για τις θεωρίες συνωμοσίας που υποστηρίζουν ότι η χώρα αδυνατίζει στην άμυνα, η κριτική που δέχεται αφορά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Παρόλα αυτά, δεν φάνηκε ανήσυχος για το μέλλον, διαβεβαιώνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027 και ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments