Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Προγνωστικά και φαβορί μετά τις ανακοινώσεις Διαμαντοπούλου

ΠΑΣΟΚ: Προγνωστικά και φαβορί μετά τις ανακοινώσεις Διαμαντοπούλου

Πηγή Φωτογραφίας: [370110] ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Διαμορφώνεται σταδιακά το τοπίο όσον αφορά τα φαβορί.

Και με τη βούλα ολοκληρώθηκε, χθες, το παζλ των υποψηφιοτήτων, καθώς η Άννα Διαμαντοπούλου με ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι έχουν κάτι λιγότερο από τρεις μήνες προκειμένου να ξεδιπλώσουν το αφήγημά τους για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. Ήδη, πάντως, οι… εκλογολόγοι του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκινήσει να φτιάχνουν μια εικόνα σε ό,τι αφορά τα φαβορί και τα αουτσάιντερ. Και μάλιστα οι πρώτες δημοσκοπήσεις φαίνεται να τους επιβεβαιώνουν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας θεωρούνται τα δύο μεγάλα φαβορί στον αγώνα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρουλάκης έχει ήδη τον υποστηρικτικό του “μηχανισμό”, ενώ ο Δούκας αντιμετωπίζει την αρνητική ψήφο και την αντίσταση του αντιπάλου. Ο Δούκας φέρνει κάτι “νέο” στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αντιμετωπίζει το βάρος της δημαρχίας και την έλλειψη μηχανισμού εντός του κόμματος. Οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι μπορούν να προσελκύσουν παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι δύο υποψήφιοι είναι πολύ κοντά στην προτίμηση των ψηφοφόρων.

Η Άννα Διαμαντοπούλου θα προσπαθήσει να υπερβεί τις προσδοκίες. Παρότι δεν θεωρείται φαβορί, πιστεύει πως μπορεί να φτάσει στον δεύτερο γύρο. Στόχος της είναι να ενώσει δυνάμεις που είχαν απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ και είχαν στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ διαθέτει εμπειρία στον τρόπο λειτουργίας των εκλογών. Στόχος της είναι να μην περιοριστεί στο 13% που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, καθώς αυτό θα σήμαινε εύκολη νίκη για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Παύλος Γερουλάνος κινείται μεθοδικά, εκφέρει σύγχρονο προγραμματικό λόγο, αλλά διατηρεί μάλλον περιορισμένες ελπίδες, τις οποίες όμως θα εξαντλήσει και αναμένεται να είναι «παράγοντας» και “βαρόμετρο” ως προς το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου. Θυμίζουμε ότι μαζί του έχει συνταχθεί ο Νίκος Παπανδρέου (κι άρα κομμάτι των παπανδρεικών). Τέλος, να καταγράψουν ένα σχετικά καλό ποσοστό θέλουν οι υπόλοιποι τρεις (συν 1) υποψήφιοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments