Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Στους 8 έφθασαν οι υποψήφιοι για την προεδρία

ΠΑΣΟΚ: Στους 8 έφθασαν οι υποψήφιοι για την προεδρία

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Η "σφήνα" Διαμαντοπούλου ταράζει τα νερά.

Με την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου, οι 8 μονομάχοι στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ξεκινούν τις θερινές περιοδείες τους, πριν την τελική ευθεία του φθινοπώρου για τις εσωκομματικές κάλπες στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Στη φάση αυτή, άπαντες κάνουν ή προετοιμάζουν εξορμήσεις ανά την περιφέρεια και προσαρμόζουν την στρατηγική τους απέναντι στα νέα δεδομένα. Είναι προφανές ότι στην πορεία προς τις κάλπες θα υπάρξουν και έντονα πυρά και αναταράξεις, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι προβλέπουν ότι θα έχουμε και αποσύρσεις υποψηφίων. Η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου φέρνει νέα δεδομένα σε κάθε περίπτωση, καθώς σχηματοποιούνται αδρά οι «διαχωριστικές γραμμές» και τα διακυβεύματα.

Η κάθοδος Διαμαντοπούλου

Χθες το απόγευμα, η πρώην υπουργός και επίτροπος στην ΕΕ, με μότο της «για ένα μεγάλο και κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ», ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει υποψήφια, καταθέτοντας και κείμενο διακήρυξης για τις προκλήσεις της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και στο όραμά της για μια Ελλάδα που παράγει, για μια Ελλάδα πιο δυνατή, πιο ασφαλή, πιο δίκαιη, για μια «Ελλάδα περήφανη».

Η Άννα Διαμαντοπούλου αρχίζει περιοδείες σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει κινητοποίηση για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων υπογραφών για την κατάθεση υποψηφιότητας, στην ιστοσελίδα diamantopoulou.gr.

Τυπικά, τα επιτελεία των κ.κ. Ανδρουλάκη, Δούκα, Γερουλάνου, Κατρίνη, Γιαννακοπούλου, Αποστολάκη, Κανελλάκη αντέδρασαν ήπια στην προαναγγελθείσα υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου την οποία χαρακτηρίζουν ως «καλοδεχούμενη».

Περίπου δηλαδή, ευθυγραμμίστηκαν με την αντίδραση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικά στον ΣΚΑΪ, απάντησε «κανένα σχόλιο»: «No comments που θα έλεγαν και οι Αγγλοσάξωνες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments