Πολιτική

Προσωπική επίθεση της Τουρκίας στον Δένδια: «Xαμηλού επιπέδου, ψευδής» η δήλωση για την εισβολή στην Κύπρο

Προσωπική επίθεση της Τουρκίας στον Δένδια: «Xαμηλού επιπέδου, ψευδής» η δήλωση για την εισβολή στην Κύπρο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Προσωπική επίθεση της Τουρκίας στον Δένδια: «Xαμηλού επιπέδου, ψευδής» η δήλωση για την εισβολή στην Κύπρο

Τον κατηγορεί ότι υπονομεύει τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας

Προσωπική επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, με αφορμή δηλώσεις του κ. Δένδια κατά την πρόσφατα επίσκεψή του στην Κύπρο για τα 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας, μεταξύ άλλων, είχε σημειώνει: «Συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την 15η Ιουλίου 1974, ημερομηνία του χουντικού Πραξικοπήματος στην Κύπρο, ενός εθνοκάπηλου πραξικοπήματος που άνοιξε Κερκόπορτα στον εισβολέα που καραδοκούσε. Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό του και την πατριωτική ευγνωμοσύνη μου προς τους Κύπριους και Ελλαδίτες μαχητές της Δημοκρατίας και της άνισης αναμέτρησης το 1974, απέναντι στην εισβολή. Αντιμετώπισαν πολύ υπέρτερες στρατιωτικές δυνάμεις υπό το βάρος του αδελφοκτόνου εγκληματικού πραξικοπήματος».

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του έλληνα υπουργού Άμυνας «χαμηλού επιπέδου, ψευδείς και συκοφαντικές», ενώ συνεχίζοντας σε προκλητικούς τόνους αναφέρει ότι «ο τουρκικός στρατός ανέλαβε δράση σύμφωνα με το δικαίωμα εγγυήσεως της Τουρκίας και έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό (…) από απόπειρα γενοκτονίας».

Κατηγορεί επίσης τον κ. Δένδια για «προσπάθειες για υπονόμευση της κοινής θέσης των ηγετών των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας με εποικοδομητικό τρόπο», καθώς και «προσπάθειες να κάνει πολιτική καριέρα, δημιουργώντας ταραχές μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού».

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments