Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην εσωκομματική αντιπολίτευση
Πηγή Φωτογραφίας: [368540] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
α βάλει τέλος στην εκδήλωση ενός πιθανού σπιράλ εσωστρέφειας, μετά την πρόσφατη κοινή εμφάνιση των δύο πρώην πρωθυπουργών, Σαμαρά και Καραμανλή, αλλά και ένα τέλος στην πρώιμη ονοματολογία για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Ο πρωθυπουργός, αν και προσπάθησε να αποσυνδέσει την παρουσία τους στο Πολεμικό Μουσείο από σενάρια περί «συμπόρευσής» τους ως εκφραστές μερίδας γαλάζιων βουλευτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να τους βλέπουμε κατ’ ανάγκη και ως δίδυμο», δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την κριτική που δέχθηκε.
«Σέβομαι και τιμώ πρόσωπα τα οποία έκατσαν σε αυτή την καρέκλα», είπε με νόημα, προσθέτοντας ωστόσο ότι «η πολιτική αυτή τη στιγμή, της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζεται από εμένα και από την κυβέρνηση και από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία πήρε ισχυρή εντολή να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα, το οποίο και υλοποιεί».
Απάντησε μάλιστα ευθέως στις ενστάσεις τόσο του Αντώνη Σαμαρά, όσο και βουλευτών της ΝΔ ότι άφησε «ακάλυπτα» τα δεξιά του κόμματός του, λέγοντας ότι «έχω κερδίσει πέντε εθνικές εκλογές, δεν φανταζόταν κανείς ότι θα μπορούσε η Νέα Δημοκρατία να ξαναπάρει αυτά τα ποσοστά. Άρα, κάτι σωστό κάναμε ως προς το αποτέλεσμα».
«Φρένο» στην ονοματολογία για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να βάλει «φρένο» και στη συζήτηση που άνοιξαν γαλάζια στελέχη, ζητώντας ανοιχτά ένα άλλο πρόσωπο για τη θέση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, προερχόμενο από τις τάξεις της ΝΔ.
Αν και απέφυγε να αποκαλύψει τις προθέσεις του, χαρακτηρίζοντας κάτι τέτοιο ως «θεσμικά άκομψο», έκλεισε κάθε συζήτηση προειδοποιώντας τους βουλευτές του κόμματός του: «Δεν θέλω και δεν πρόκειται να δεχτώ να ακούσω από κανέναν βουλευτή οποιαδήποτε άποψη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, διότι αφορά αμφισβήτηση του θεσμού, όχι του προσώπου, μέχρι που να ανοίξει η συζήτηση. Η συζήτηση θα ανοίξει συντεταγμένα τον Φεβρουάριο του 2025».
«Γρίφος» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού και για το όνομα που θα προτείνει για τη θέση του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδέοντας ευθέως την επιλογή του, με το χαρτοφυλάκιο που θα διεκδικήσει η χώρα μας.
«Ανάλογα το χαρτοφυλάκιο, ανάλογα και το πρόσωπο» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την επιθυμία να εξασφαλίσει η χώρα μας ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο να είναι σημαντικό.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας