EDITOR'S PICK

Το πιο εξωτικό σημείο της Μεσογείου βρίσκεται στην Κρήτη

Το πιο εξωτικό σημείο της Μεσογείου βρίσκεται στην Κρήτη

Πηγή Φωτογραφίας: .neakriti.gr

Το φοινικόδασος με την παραλία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, είναι από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Κρήτης, με τους ταξιδιώτες να φτάνουν μέχρι εκεί για να θαυμάσουν αυτό το υπέροχο θαύμα της φύσης.

Το πιο εξωτικό μέρος, σχεδόν παραμυθένιο βρίσκεται στην Κρήτη και δεν είναι άλλο από το διάσημο φοινικόδασος, Βάι. Το μεγαλύτερο της Ευρώπης, το οποίο συναντάμε στα ανατολικά της Κρήτης και προσελκύει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δανάη ✨ (@danai_tsichlaki)

Το φοινικόδασος με την παραλία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, είναι από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Κρήτης, με τους ταξιδιώτες να φτάνουν μέχρι εκεί για να θαυμάσουν αυτό το υπέροχο θαύμα της φύσης. Οι χιλιάδες φοίνικες έχουν φυτρώσει σε μια μεγάλη κοιλάδα και ποτίζονται από τα νερά που τη διαρρέουν, ενώ η ιστορία τους μετρά δύο χιλιάδες χρόνια.

Ο μύθος λέει πως οι φοίνικες φύτρωσαν από τα κουκούτσια χουρμάδων που έφαγαν και πέταξαν πειρατές από την Αφρική. Ο, τι και αν ισχύει για την ύπαρξή τους, ένα είναι το σίγουρο: είναι από τα πιο ονειρεμένα σημεία της Κρήτης. Στην άκρη του, εκεί που οι φοίνικες ακουμπούν στη θάλασσα, σχηματίζεται μια τροπική παραλία, με λευκή άμμο και ψιλό βότσαλο ενώ τα γαλαζοπράσινα νερά κάνουν το σκηνικό ακόμη πιο παραμυθένιο.

Η παραλία του Βάι είναι οργανωμένη, ενώ το δάσος απέχει 24 χλμ. από τη Σητεία και περίπου 6 χλμ. από το Παλαίκαστρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments