Διεθνή

Ντεμπούτο Βανς με επίθεση στον Μπάιντεν και άνοιγμα προς τους «ξεχασμένους» Αμερικανούς

Ντεμπούτο Βανς με επίθεση στον Μπάιντεν και άνοιγμα προς τους «ξεχασμένους» Αμερικανούς

Πηγή Φωτογραφίας: Senate.gov

Κατηγόρησε τους «πολιτικούς καριέρας», όπως ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, όπως σημείωσε, βρίσκεται στην πολιτική περισσότερο καιρό από όσο ο ίδιος βρίσκεται στη ζωή

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, έκανε το ντεμπούτο το βράδυ της Τετάρτης στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, όπου συστήθηκε στους ψηφοφόρους ως το παιδί μιας ξεχασμένης βιομηχανικής πόλης του Οχάιο που δεσμεύεται να αγωνιστεί για την εργατική τάξη αν εκλεγεί τον Νοέμβριο.

Ο 39χρονος Βανς παρουσίασε τη διαδρομή του από τη δύσκολη παιδική του ηλικία στους πεζοναύτες, τη Νομική Σχολή του Γέιλ, τις επιχειρήσεις και τελικά τη Γερουσία των ΗΠΑ, και χρησιμοποίησε την προσωπική του ιστορία για να καταλήξει στο ότι είναι σε θέση να κατανοήσει τους καθημερινούς αγώνες των Αμερικανών της εργατικής τάξης που, όπως υποστήριξε, έχουν «παραγκωνιστεί και ξεχαστεί» από τους Δημοκρατικούς.

«Μεγάλωσα στο Μίντλταουν του Οχάιο, μικρή πόλη όπου οι άνθρωποι χτίζουν με τα χέρια τους και αγαπούν τον Θεό, την οικογένειά τους, την κοινότητά τους και τη χώρα τους με όλη τους την καρδιά», δήλωσε ο Βανς, αποδεχόμενος επισήμως το χρίσμα του κόμματος στο συνέδριο του Μιλγουόκι.

«Είναι ένας τόπος που είχε παραμεληθεί, έχει ξεχαστεί από την άρχουσα τάξη και την Ουάσιγκτον», πρόσθεσε ο Βανς, αναφερόμενος στη γενέτειρά του.

Επίθεση σε Μπάιντεν και «πολιτικούς καριέρας»

Κατηγόρησε τους «πολιτικούς καριέρας», όπως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν – ο οποίος, όπως σημείωσε ο Βανς, βρίσκεται στην πολιτική περισσότερο καιρό από όσο βρίσκεται ο ίδιος στη ζωή – τονίζοντας ότι καταστρέφουν κοινότητες, όπως η δική του, με την πολιτική τους για το εμπόριο και τους εξωτερικούς πολέμους που υποστηρίζουν.

«Από το Ιράκ μέχρι το Αφγανιστάν, από την οικονομική κρίση μέχρι τη Μεγάλη Υφεση, από τα ανοιχτά σύνορα μέχρι τη στασιμότητα των μισθών, οι άνθρωποι που κυβερνούν αυτή τη χώρα απέτυχαν ξανά και ξανά», είπε και συνέχισε: «Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιπροσωπεύει την τελευταία ελπίδα της Αμερικής να αποκαταστήσει αυτό που – αν χαθεί – μπορεί να μην ξαναβρεθεί ποτέ».

«Το όραμα του Προέδρου Τραμπ είναι τόσο απλό και συνάμα τόσο ισχυρό» ανέφερε και πρόσθεσε: «Τελειώσαμε, κυρίες και κύριοι, με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Wall Street. Θα δεσμευτούμε για τον εργαζόμενο άνθρωπο».

Ο Βανς απηύθυνε επανειλημμένα έκκληση στους εργαζόμενους και τις μεσαίες τάξεις ειδικά στο Μίσιγκαν, την Πενσιλβανία και το Ουισκόνσιν – τρεις πολιτείες που ενδέχεται να κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα της 5ης Νοεμβρίου.

Εκφραστής των βασικών αρχών του «Τραμπισμού»

Το ντεμπούτο του Βανς, λιγότερο από δύο χρόνια μετά την ανάληψη του πρώτου του δημόσιου αξιώματος, επισφραγίζει μία ιλιγγιώδη ανοδική πορεία που χαρακτηρίστηκε από την πολιτική του μεταμόρφωση και τη μετατροπή του από σφοδρό πολέμιο του Τραμπ σε έναν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του.

Είναι ένας, μεταξύ πολλών επιφανών Ρεπουμπλικανών, όπως οι γερουσιαστές των ΗΠΑ Τεντ Κρουζ και Μάρκο Ρούμπιο, των οποίων η μεταστροφή από επικριτές σε πιστούς του τέως προέδρου υπογράμμισε την κυριαρχία του Τραμπ στο κόμμα.

Συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Hillbilly Elegy», ο Βανς συνέβαλε στη μετατροπή των λαϊκιστικών ενστίκτων του Τραμπ σε πολιτική ατζέντα που, μεταξύ άλλων, φιλοδοξεί να περιορίσει τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Ως ο πρώτος Μιλένιαλ στο ψηφοδέλτιο μεγάλου κόμματος, φιλοδοξεί επίσης να δώσει συνέχεια στο κίνημα «Make America Great Again» υπερβαίνοντας χρονικά μία πιθανή δεύτερη θητεία του Τραμπ.

Η ομιλία του είχε πλήθος αναφορές στις βασικές αρχές του Τραμπισμού: Υποσχέθηκε να δώσει προτεραιότητα στην αμερικανική μεταποίηση έναντι των κινεζικών εισαγωγών και προειδοποίησε τους συμμάχους ότι δεν θα έχουν πλέον «δωρεάν» διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης.

Ο Βανς έχει ταχθεί κατά της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, ούτε μίλησε εκτενώς για την εξωτερική πολιτική, η οποία ήταν το κεντρικό θέμα της τρίτης ημέρας του συνεδρίου του κόμματος.

Εχει επίσης υπερασπιστεί τις προσπάθειες του Τραμπ να ανατρέψει την ήττα του από τον Μπάιντεν στις εκλογές του 2020 και έχει υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την εργατική τάξη, περιορίζοντας τις εισαγωγές, αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό και περιορίζοντας τη «γενναιοδωρία» προς τις επιχειρήσεις. Αυτές οι θέσεις, που έρχονται σε αντίθεση με την παραδοσιακή φιλοεπιχειρηματική στάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, είναι απόλυτα «πιστές» στο πρόγραμμα του Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί πέρασαν ήδη στην αντεπίθεση, θέτοντας τις σκληρές του απόψεις κατά των αμβλώσεων στο επίκεντρο και υποστηρίζοντας ότι θα προωθήσει ακροδεξιά ατζέντα.

Ο 81χρονος Μπάιντεν, από την πλευρά του, αναγκάστηκε να «παγώσει» την προεκλογική του εκστρατεία την Τετάρτη, αφού βρέθηκε θετικός στον COVID. Η ασθένεια ήρθε να προστεθεί στα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός πρόεδρος, τις τρεις τελευταίες ταραχώδεις εβδομάδες κατά τις οποίες επιχείρησε να καθησυχάσει τους πανικόβλητους Δημοκρατικούς ότι είναι ακόμη σε θέση να νικήσει τον Τραμπ παρά την αδύναμη εμφάνισή του στο ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου.

Ο Τραμπ, με το δεξί του αυτί ακόμη δεμένο με επίδεσμο και έχοντας τραυματιστεί από τη σφαίρα επίδοξου δολοφόνου σε συγκέντρωση στην Πενσιλβανία το Σάββατο, μπήκε στο συνέδριο υπό τις ιαχές του κόσμου, για τρίτη συνεχόμενη βραδιά και με το «It’s a Man’s Man’s Man’s World» του Τζέιμς Μπράουν να ακούγεται στην αίθουσα του συνεδρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments