Διεθνή

Ο Μπάιντεν δυσκολεύεται να κατέβει από το αεροπλάνο και να μπει στο αυτοκίνητο αφού διαγνώστηκε με Covid

Ο Μπάιντεν δυσκολεύεται να κατέβει από το αεροπλάνο και να μπει στο αυτοκίνητο αφού διαγνώστηκε με Covid

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO//Ο πρόεδρος Μπάιντεν επέστρεψε εσπευσμένα στο Ντέλαγουερ το βράδυ της Τετάρτης, αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στο Λας Βέγκας

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επέστρεψε εσπευσμένα στο Ντέλαγουερ το βράδυ της Τετάρτης, αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στο Λας Βέγκας

Ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε στο Ντέλαγουερ να βγαίνει προσεκτικά από το αεροπλάνο αφού διαγνώστηκε με COVID.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επέστρεψε εσπευσμένα στο Ντέλαγουερ το βράδυ της Τετάρτης, αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στο Λας Βέγκας.

Ο 81χρονος, χωρίς μάσκα -του οποίου το πολιτικό μέλλον κινδυνεύει λόγω ανησυχιών που σχετίζονται με την ηλικία του- βγήκε πολύ αργά από το Air Force One, κάνοντας πολλές φορές παύσεις, προτού φορέσει μάσκα μέσα στο μαύρο SUV που τον μετέφερε στη συνέχεια. Φάνηκε, επίσης, να χρειάζεται κάποια βοήθεια, καθώς τον έσπρωξαν διακριτικά μέσα στο αυτοκίνητο, πριν η αυτοκινητοπομπή απομακρυνθεί.

O Αμερικανός πρόεδρος φαινόταν ταλαιπωρημένος και περπατούσε με προσοχή ώστε να αποφύγει τυχόν ατυχήματα.

Βγαίνοντας από το αεροπλάνο, έκανε πολλές παύσεις, ενώ αίσθηση προκαλεί η στιγμή που ο Μπάιντεν φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολία ακόμα και να μπει στο αυτοκίνητο χωρίς βοήθεια.

Ο ίδιος νωρίτερα, βέβαια, μετά τη διάγνωση, είχε δηλώσει «Αισθάνομαι καλά», απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους καθώς επιβιβαζόταν στο προεδρικό αεροσκάφος.

Ο Τζο Μπάιντεν, 81 ετών, «πλήρως εμβολιασμένος», έχει ρινόρροια, βήχα, γενική αδιαθεσία και του δόθηκε πρώτη δόση Paxlovid και θα ασκήσει τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως, ανέφερε η επίσημη ενημέρωση.

Όλα αυτά την ώρα που οι αμφιβολίες για τη σωματική και πνευματική υγεία του αναζωπυρώνονται και στελέχη της παράταξής του τον καλούν να αποσυρθεί.

Τις τελευταίες 24 ώρες διέρρευσαν ιδιωτικές συνομιλίες με τρεις κορυφαίους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου, και όλοι φέρονται να έδωσαν στον Μπάιντεν την ίδια συμβουλή, ότι δεν πρόκειται να κερδίσει και είναι καιρός να φύγει. Αργά την Τετάρτη το CNN μετέδωσε πως η επίτιμη πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, είπε ιδιαιτέρως στον Μπάιντεν ότι δεν μπορεί να νικήσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό έρχεται αφού τόσο το podcast «Ruthless» όσο και το ABC News ανέφεραν ότι ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ, ταξίδεψε στο Ρεχόμποθ το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια ιδιωτική συνάντηση με τον Μπάιντεν και είπε στον πρόεδρο να παραιτηθεί. Το ABC μετέδωσε, επίσης, ότι ο ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις παρέδωσε παρόμοιο μήνυμα στον Μπάιντεν όπως και ο Σούμερ όταν συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Ο Τζέφρις είχε συντάξει επιστολή προς τον Κόλιγκς σχετικά με τη συνάντηση, αλλά δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της συζήτησης, μετέδωσε η Daily Mail.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments