Διεθνή

Ο Μπάιντεν σκέφτεται την αποχώρηση από την προεδρική κούρσα

Ο Μπάιντεν σκέφτεται την αποχώρηση από την προεδρική κούρσα

Πηγή Φωτογραφίας: Britannica.com

Είναι η πρώτη φορά που σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο.

Η πίεση των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο εντείνεται στον Τζο Μπάιντεν προκειμένου να αποχωρήσει από την κούρσα των προεδρικών εκλογών.

Και ο ίδιος για πρώτη φορά να δείχνει ότι το σκέφτεται.

Ο Άνταμ Σιφ, ένας από τους επιφανέστερους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, κάλεσε τον Μπάιντεν να παραδώσει τη σκυτάλη, ενώ η Washington Post αποκαλύπτει ότι την περασμένη Πέμπτη ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή, Χακίμι Τζέφρις και το Σάββατο ο επικεφαλής των Δημοκρατικών Γερουσιαστών, Τσακ Σούμερ επεσήμαναν, όπως και η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, στον 81χρονο Μπάιντεν ότι η υποψηφιότητά του θέτει σε κίνδυνο τις πιθανότητες του κόμματος α διατηρήσει υπό τον έλεγχό του όχι μόνον την προεδρία αλλά και ένα από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου.

Ο Μπάιντεν συνέχισε να στυλώνει τα πόδια και συνέχισε την προεκλογική του καμπάνια με ομιλία του στο Λας Βέγκας, αλλά στη συνέχεια έπεσε άλλο ένα κεραμίδι στο κεφάλι του, καθώς αναγκάστηκε να ακυρώσει την επόμενη προεκλογική του εμφάνιση ενώπιον Ισπανόφωνων επειδή διαγνώστηκε με Covid. O Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει ότι τα συμπτώματα του Προέδρου είναι ήπια κι ότι είναι εμβολιασμένος, αλλά το γεγονός είναι ότι υποχρεώθηκε να βάλει στον πάγο την εκστρατεία του, μόλις την είχε επανεκκινήσει μετά την δολοφονική απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ και να αποσυρθεί στην θερινή του κατοικία στο Rehoboth Beach του Ντέλαγουερ.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με bookmakers, τα στοιχήματα για την απόσυρσης της υποψηφιότητας του Μπάιντεν εκτοξεύτηκαν στα ύψη μετά τη διάγνωσή του με τον νέο κορωνοϊό.

Δύο ώρες αφότου ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μολύνθηκε η διαδικτυακή στοιχηματική εταιρεία Polymarket κατέγραψε την πιθανότητα «ο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα» στο 69%, ποσοστό που παρέμεινε σχεδόν απαράλλακτο μέχρι σήμερα το πρωί.

«Ο Μπάιντεν μόλις διαγνώστηκε θετικός στην Covid. Νωρίτερα σήμερα είχε πει ότι θα το σκεφτόταν να αποσύρει την υποψηφιότητα «αν προκύψει ιατρικός λόγος» . Τα στοιχήματα ότι θα αποχωρήσει εκτοξεύτηκαν στο 66%», έγραψε Polymarket στην πλατφόρμα Χ. Αν και τα στοιχήματα για τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ απαγορεύονται, η Polymarket επιτρέπει σε διεθνείς χρήστες να ποντάρουν με «ναι» ή «όχι» σε προτάσεις που προβλέπουν παγκόσμια γεγονότα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments