Διεθνή

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Επανεξελέγη άνετα πρόεδρος της Κομισιόν με 401 ψήφους

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Επανεξελέγη άνετα πρόεδρος της Κομισιόν με 401 ψήφους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ολοκληρώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η ψηφοφορία

Οι προτεραιότητες της επόμενης πενταετίας και τα νέα χαρτοφυλάκια

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μια ακόμα πενταετία θα παραμείνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθώς εξασφάλισε ευρεία πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έλαβε 401 θετικές ψήφους, 284 κατά και 55 αποχές.

Εκτός από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους του Renew, που είχαν ήδη συμμαχήσει υπέρ της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έλαβε την τελευταία στιγμή και τη στήριξη της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων, τουλάχιστον της πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της.

«Ως μέρος της τετρακομματικής πλειοψηφίας, έχουμε εξασφαλίσει δεσμεύσεις για την ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία της δημοκρατίας. Κρατάμε την ακροδεξιά μακριά από την εξουσία. Αλλά το έργο μας αρχίζει μόλις τώρα. Πρέπει να βάλουμε τέλος στην εποχή των ορυκτών καυσίμων. Και θα σταθούμε δυνατοί για να παράσχουμε προστασία σε όσους φεύγουν για τον πόλεμο. Μαζί, είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη», έγραψαν στο Χ. 

Παρουσίασε τις προτεραιότητες για τα επόμενα πέντε χρόνια

Η πρόεδρος της Κομισιόν νωρίτερα μίλησε στο σώμα των ευρωβουλευτών, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητές της για τα επόμενα χρόνια. Η ίδια δεσμεύτηκε ότι στο επίκεντρο μιας δεύτερης θητείας της θα θέσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί.

Παράλληλα, έκανε πολλές αναφορές στο αυξημένο κόστος ζωής, στο πρόβλημα εύρεσης κατοικίας, στους αγρότες και στην ανάγκη διαφάνειας, λογοδοσίας και ανεξαρτησίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χρειάζεται 361 ψήφους για να επανεκλεγεί για μια δεύτερη θητεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments