Nέα της αγοράς

Apple: Δωρίζει 50 εκατ. δολάρια για τη στήριξη προσιτής στέγασης στην Καλιφόρνια

Apple: Δωρίζει 50 εκατ. δολάρια για τη στήριξη προσιτής στέγασης στην Καλιφόρνια

Πηγή Φωτογραφίας: apple.gr

Η άνοδος στις τιμές των σπιτιών

Η Apple ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με την εταιρεία ακινήτων Sobrato, για τη σύσταση ενός ταμείου με αρχική επένδυση 50 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη έργων προσιτής στέγασης στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Το «Bay Arena Housing Innovation Fund» αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Apple το 2019, να συνεισφέρει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για οικονομικά προσιτή στέγαση σε ολόκληρη την Καλιφόρνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η άνοδος στις τιμές των σπιτιών Η ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα στη δυτική ακτή της Αμερικής, και κυρίως στην Καλιφόρνια, έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των τιμών κατοικιών. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας είτε να έχουν μετακομίσει είτε να σκέφτονται να φύγουν για άλλες πολιτείες κάνοντας χρήση της επιλογής για εξ αποστάσεως εργασία.

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς έχουν τονίσει προς τη βιομηχανία της τεχνολογίας ότι πρέπει να κάνει παρεμβάσεις για την κρίση στέγασης.

Το ταμείο θα χορηγεί στοχευμένα δάνεια με ευνοϊκούς όρους για την προώθηση της ανάπτυξης προσιτών κατοικιών. Αρχικά θα υποστηρίξει τέσσερα έργα στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, δημιουργώντας περισσότερες από 400 κατοικίες μέσα τα επόμενα δυο χρόνια.

Συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας προσπάθειας, η Apple έχει διαθέσει περισσότερα από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια για πρωτοβουλίες προσιτής στέγασης στην πολιτεία, ωφελώντας πάνω από 60.000 Καλιφορνέζους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments