Nέα της αγοράς

Οι μετοχές των τσιπ «κοκκίνισαν» τα ασιατικά χρηματιστήρια – «Βουτιά» άνω του 2% ο Nikkei

Οι μετοχές των τσιπ «κοκκίνισαν» τα ασιατικά χρηματιστήρια – «Βουτιά» άνω του 2% ο Nikkei

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com

Ο Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε 2,36% ενώ ο Topix κατέγραψε απώλειες 1,6%.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ για την Ταϊβάν και των ρεπορτάζ για αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές από τις ΗΠΑ, οι περισσότερες ασιατικές αγορές έκλεισαν με απώλειες.

Ο Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε 2,36% ενώ ο Topix κατέγραψε απώλειες 1,6%.

Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας αυξήθηκαν 5,4% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, μια απότομη πτώση από 13,5% τον Μάιο. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 3,2% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα, από 9,5% τον Μάιο. Τόσο οι εξαγωγές όσο και οι εισαγωγές δεν έπιασαν τις προσδοκίες του Reuters για ανάπτυξη 6,4% και 9,3%, αντίστοιχα.

Το εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας αντιστράφηκε από έλλειμμα 1,2 τρισεκατομμυρίων γιεν (7,7 δισ. δολάρια) τον Μάιο, σε πλεόνασμα 224 δισ. γιεν.

Η μετοχή της Tokyo Electron, η οποία προμηθεύει την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company σημείωσε βουτιά 8,75%, ενώ άλλες μετοχές που σχετίζονται με τσιπ, όπως η Advantest και η Organo μειώθηκε σχεδόν κατά 5% και 3%, αντίστοιχα.

O Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 1%, ενώ η μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έχασε 0,9%, με τη Samsung Electronics να υποχωρεί 0,46%.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company – ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip στον κόσμο- υποχώρησε περισσότερο από 3%, παρασύροντας τον σταθμισμένο δείκτη της Ταϊβάν χαμηλότερα κατά 2%.

Μετά τα ρεκόρ των προηγούμενων ημερών, ο ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε κι αυτός με πτώση 0,26%, μετά τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας που έδειξαν ότι το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας της χώρας αυξήθηκε κατά 4,1% τον Ιούνιο, κατά λιγότερο από 0,1 ποσοστιαία μονάδα. Κέρδη κατέγραψε ο Hang Seng στο 0,57% και ο Shanghai Shenzhen (+0,39%).

O Nasdaq στη Νέα Υόρκη υποχώρησε σχεδόν 2,8% σημειώνοντας τη χειρότερη μέρα από τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας υποχώρησε 2,77% για να κλείσει στις 17.996,92 μονάδες, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να προτιμούν τις ευαίσθητες στα επιτόκια μετοχές έναντι των μεγάλων τεχνολογικών ονομάτων εν μέσω αισιοδοξίας για πιθανές μειώσεις επιτοκίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments