Οικονομία

Attica Bank: Υπεγράφη η Συμφωνία Μετόχων μεταξύ ΤΧΣ και Thrivest

Attica Bank: Υπεγράφη η Συμφωνία Μετόχων μεταξύ ΤΧΣ και Thrivest

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΡΑΠΕΖΑ ATTICA BANK (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ίδρυσης μιας νέας Τράπεζας, υγιούς και επαρκώς κεφαλαιοποιημένης

Τον θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία του πέμπτου μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου στη χώρα, που θα προκύψει μέσα από τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα, βάζει η Συμφωνία Μετόχων μεταξύ Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και Thrivest (των επενδυτών Μπάκου, Καϋμενάκου, Εξάρχου), που υπογράφηκε μόλις πριν από λίγο, σύμφωνα με πηγές από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ίδρυσης μιας νέας Τράπεζας, υγιούς και επαρκώς κεφαλαιοποιημένης, που ήδη από το τέλος του 2024 εκτιμάται ότι θα έχει ενεργητικό πάνω από 10,2 δισ. ευρώ, καταθέσεις 9,3 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη με προ προβλέψεων κέρδη 100 εκατ. ευρώ.

Η νέα αύξηση κεφαλαίου για την οποία δεσμεύονται οι μέτοχοι με τις σημερινές υπογραφές τους, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του δ’ τριμήνου, ενώ στο τέλος του μήνα, η Attica θα έχει υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος τον φάκελο με το συνδυαστικό business plan των δύο τραπεζών μαζί με το αίτημα για τη συγχώνευση.

Αναφερόμενη στο πλαίσιο της συμφωνίας και εν αναμονή αυτής, η CEO της Attica BankΕλένη Βρεττού, είχε προϊδεάσει τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πραγματικά μια ιστορική στιγμή για την Attica Bank και την Παγκρήτια Τράπεζα, η (προσδοκώμενη) συμφωνία των μετόχων μας, ΤΧΣ και Thrivest για την συγχώνευση των δύο οργανισμών και την πραγματική εξυγίανση των ισολογισμών τους με την υπαγωγή δανείων στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙΙ».

«Η εμπιστοσύνη των μετόχων μας» -πρόσθεσε- «μπορεί να υλοποιήσει το όραμα που μοιραζόμαστε για τη δημιουργία της 5ης μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας, τον 5ο πυλώνα, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη θέση του στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα έχει όλα τα εχέγγυα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην χρηματοδότηση της οικονομίας προσφέροντας μια ουσιαστική εναλλακτική τραπεζικής πρότασης και ξαναβάζοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο-πελάτη και την ανθρώπινη προσωπική εξυπηρέτηση με αμεσότητα και τη διάθεση να βρεθούν λύσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments