Policy Briefs

Καμάλα Χάρις: Το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Καμάλα Χάρις: Το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Πηγή Φωτογραφίας: Ebony Magazine

Σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχημάτων.

Ως φαβορί στα στοιχήματα για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ προβάλλει η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, καθώς οι αντιδράσεις υπέρ της απόσυρσης του Τζο Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα ολοένα και εντείνονται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα της πλατφόρμας Polymarket, οι bookmakers δίνουν πλέον 64% στην πιθανότητα απόσυρσης του Τζο Μπάιντεν, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με το 33% της αντίστοιχης πρόβλεψης κατά την περασμένη εβδομάδα.

Τα στοιχήματα εναντίον του εκτοξεύτηκαν μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι ο νυν πρόεδρος διαγνώστηκε θετικός στον ιό Covid-19, ενώ αρκετοί αξιωματούχοι των Δημοκρατικών εκφράζουν ανοιχτά τις αμφιβολίες τους σχετικά με την εκλογιμότητα του Μπάιντεν.

Η ίδια πλατφόρμα “πριμοδοτεί” πλέον την Καμάλα Χάρις για τη θέση της υποψηφίου των Δημοκρατικών, δίνοντας της 45% πιθανότητες έναντι 40% του Τζο Μπάιντεν και ενώ μία μόλις εβδομάδα νωρίτερα οι ρόλοι ήταν αντεστραμμένοι (80% – 20% υπέρ του Μπάιντεν).

Παρόμοια εικόνα “ανατροπής” δίνει και η πλατφόρμα PredictIt, που επίσης δέχεται στοιχήματα για τις εκλογές των ΗΠΑ, χρίζοντας φαβορί για το χρίσμα την Χάρις με 51% έναντι 37% του Τζο Μπάιντεν.

Την ίδια ώρα, οι εταιρείες στοιχημάτων θεωρούν ότι η Καμάλα Χάρις έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου σε περίπτωση που βρεθεί απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, απ’ ότι ο Τζο Μπάιντεν.

Το Polymarket κάνει λόγο για προβάδισμα 8 μονάδων υπέρ της Χάρις (20% έναντι 12%), ενώ κατά το PredictIt, ο νυν πρόεδρος υπολείπεται 7 μονάδων της αντιπροέδρου (26% έναντι 19%).

Υπενθυμίζεται πως έως και πριν λίγες εβδομάδες Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ πήγαιναν χέρι – χέρι στις αγορές στοιχημάτων, οι οποίες απέφευγαν να χρίσουν κάποιον εκ των δύο φαβορί για την κούρσα. Αυτή η ισορροπία έχει διαταραχθεί δραματικά μετά την καταστροφική εμφάνιση του Μπάιντεν στο debate του Ιουνίου, με τον αντίπαλο του να προβάλλει έκτοτε ως το απόλυτο φαβορί για την προεδρία με ποσοστά άνω του 60%. Κατά τις εκτιμήσεις πάντως, τα νούμερα αυτά αναμένεται να μειωθούν όταν οι Δημοκρατικοί σταματήσουν να αμφιταλαντεύονται μεταξύ δύο υποψηφίων, κάτι που ενδεχομένως να πυροδοτήσει άμεσα εξελίξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments