Πολιτική

Άδωνις: Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στο πλευρό μας για την παροχή εφημεριών στο ΕΣΥ

Άδωνις: Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στο πλευρό μας για την παροχή εφημεριών στο ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις: Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στο πλευρό μας για την παροχή εφημεριών στο ΕΣΥ

Η ιατρική κοινότητα αγκαλιάζει τις αποφάσεις μας

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) παροτρύνει τους ιδιώτες ιατρούς να παράσχουν εφημεριακό έργο στο δημόσιο σύστημα υγείας, όπως ενημερώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στην κοινωνική πλατφόρμα Χ, ο υπουργός Υγείας επισημαίνει ότι «η σημερινή ανακοίνωση του ΠΙΣ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς και σκοπεύει ο ίδιος με ιδίους πόρους να συνδράμει οικονομικά τους ιδιώτες γιατρούς που θα συμβάλουν στην λειτουργία του ΕΣΥ αλλά και διότι κάνει δημόσια έκκληση στα μέλη του να βάλουν μας βοηθήσουν σε αυτή την δύσκολη συγκυρία».

Επισημαίνεται ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος από το ταμείο του χορηγεί επίδομα 1000 ευρώ σε κάθε συνάδελφο που θα συνδράμει, ποσό που ξεπερνά τα χρήματα που θα λάβει για δύο εφημερίες επί τρεις μήνες

Επιπλέον, με τη συνεργασία επιστημονικών εταιρειών θα χορηγήσει τη δωρεάν συνδρομή για τρία Πανελλήνια συνέδρια σε κάθε συνάδελφο.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΙΣ πρόκειται να απευθύνει πρόσκληση στους γιατρούς που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν, δηλαδή σε αυτούς που πρόσφατα έλαβαν τον τίτλο της ειδικότητας, και ελπίζει ότι οι ήδη υπηρετούντες γιατροί στο ΕΣΥ έχουν ενημερωθεί εγκαίρως.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανάγκη παροχής εφημεριακού έργου από ιδιώτες γιατρούς σε νοσοκομεία του ΕΣΥ αναφέρεται ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, όλο το τελευταίο διάστημα.

Μιλώντας για την πρόθεσή του να παρέχουν οι ιδιώτες γιατροί εφημερίες στο δημόσιο σύστημα υγείας, ο υπουργός Υγείας έχει τονίσει επανειλημμένως πως αυτή η απόφαση έχει να κάνει με βοήθεια προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, εκεί όπου δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο ιδιώτης γιατρός δεν μένει και δεν πρέπει να μένει αδιάφορος απέναντι στο παρακείμενο νοσοκομείο που στερείται του αναγκαίου ιατρικού δυναμικού

Μάλιστα, σε σχέση με την πορεία του σχετικού διαλόγου με την ιατρική κοινότητα, ο υπουργός Υγείας είχε αποσαφηνίσει πως δεν έχει απειλήσει ποτέ κανέναν. Δεν έχει πει ποτέ για επίταξη. Και ότι πιστεύει στην ανθρώπινη και καλοπροαίρετη συνεννόηση. Ο Άδωνις είχε μιλήσει και με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον πρόεδρό του τον κ. Εξαδάκτυλο, από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Και όσον αφορά, δε, τα κίνητρα για τους ιδιώτες γιατρούς, επισημάνθηκε κατ’ επανάληψη, όλο το τελευταίο διάστημα, ότι ένας γιατρός που θα μετακινηθεί σε ένα νησί κατά τους θερινούς μήνες, θα παίρνει επιπλέον 2.100 ευρώ και σπίτι από τον δήμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments