Πολιτική

Νέα εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση Δραγασάκη [vid]

Νέα εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση Δραγασάκη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Νέα εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση Δραγασάκη//[351862] 7ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ / ΤΕΤΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ, Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Νέα εσωκομματική αναταραχή και θύελλα αντιδράσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η σημερινή αποχώρηση του ιστορικού στελέχους του κόμματος Γιάννη Δραγασάκη, αφήνοντας αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Νέα εσωκομματική αναταραχή και θύελλα αντιδράσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η σημερινή αποχώρηση του ιστορικού στελέχους του κόμματος Γιάννη Δραγασάκη, αφήνοντας αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο καταγγελτικός τόνος του κ. Δραγασάκη πως «ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα αριστερό κόμμα με προβλήματα και “παραδίδει” πολύ περισσότερα προβλήματα χωρίς αριστερό κόμμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε διαδικασία από-αριστεροποίησης», καθώς και ότι «οι φόβοι που εξέφραζα τότε για εκφυλιστικές εξελίξεις έχουν, δυστυχώς, πλήρως επιβεβαιωθεί», στη μακροσκελή ανάρτησή του, με την οποία ανακοίνωσε ότι φύγει από το κόμμα, πυροδότησε νέο πόλεμο «χαρακωμάτων».

Η Κουμουνδούρου απαντώντας στις αιχμές του ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της αφήνει υπονοούμενα ως προς τα κίνητρα και τη συγκυρία που επέλεξε να αποχωρήσει με φόντο τις εξελίξεις στην Attica Bank.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Αριστερά σημαίνει σύγκρουση με τις πανίσχυρες εταιρείες ενέργειας. Σύγκρουση με όσους λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Όπως έγινε στην περίπτωση της Attica Bank που ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Πρόεδρος του έφεραν στην δημοσιότητα, αδιαφορώντας για όσους ενδεχομένως “ενοχληθούν” επειδή δεν διατηρήθηκε το “σιωπητήριο” μπροστά στην λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Αριστερά σημαίνει να διατηρείς μια ξεκάθαρη κι αυστηρή στάση απέναντι στην αισχροκέρδεια των Τραπεζών, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεων σου».

Η στάση της ηγεσίας του κόμματος προς τον Γιάννη Δραγασάκη οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις μεταξύ κορυφαίων στελεχών της «φρουράς Τσίπρα», λόγω του απαξιωτικού ύφους που επελέγη.

«Η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ δεν με βρίσκει σύμφωνη. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεχνά τη μακρόχρονη, ηθική και συνεπή διαδρομή του στην Αριστερά και την τεράστια συνεισφορά του στην κυβερνητική μας πορεία», έγραψε στο Χ η Όλγα Γεροβασίλη.

Τη στήριξη του προς το πρόσωπο του αποχωρήσαντα, εξέφρασαν σε μακροσκελή ανάρτησή του ο Κώστας Ζαχαριάδης, την οποία «συνυπόγραψε», αναπαράγοντας της στο λογαριασμό του στο Χ ο  Γιώργος Βασιλειάδη,  λέγοντας πως «προσυπογράφω κάθε λέξη. Οι διαφωνίες μας, όλα αυτά τα χρόνια, πολλές. Ο σεβασμός δεδομένος».

Στην ανάρτησή του ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε τα εξής:

«Ο Γιάννης Δραγασάκης έχει μια λαμπρή πορεία στην Αριστερά εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες. Τον ευχαριστούμε για όλα.

Ήταν παρών στην πρώτη γραμμή πάντα. Θα γράψω κάποια που εγώ θυμάμαι βιωματικά, προφανώς υπάρχουν και πολλά πιο πριν.

Παρών στα πέτρινα χρόνια του ΣΥΝ, παρών στα πρώτα δύσκολα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, παρών στο προγραμματικό συνέδριο του 2008 (την πρώτη απόπειρα κόμματος του 3% να παρουσιάσει πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα), παρών εντός Βουλής, παρών εκτός Βουλής, παρών στις ομάδες τεκμηρίωσης, παρών ως υποψήφιος Νομάρχης το 1998.

Παρών στα δύσκολα της διαπραγμάτευσης όταν διάφοροι πηδούσαν από τις πόρτες και τα παράθυρα νομίζοντας ότι έτσι θα αποδράσουν από τις ευθύνες τους.

Με τον Γιάννη Δραγασάκη πολιτικά δεν ταυτίστηκα ποτέ για λόγους που δεν είναι της ώρας να αναπτυχθούν. Διαφωνώ και με τη σημερινή του απόφαση, αυτή όμως η διαφωνία μας δεν με εμποδίζει να αναγνωρίσω την καθοριστική του συμβολή για το πως φτάσαμε ως εδώ, το ήθος του και ο,τι συμβολίζει για έναν κόσμο της Αριστεράς όλα αυτά τα χρόνια ως σημείο αναφοράς.

Η απαξίωση των συντρόφων όταν χωρίζουν οι δρόμοι μας είναι ξένη στον δικό μου κώδικα αρχών και αξιών».

Θέση έλαβε και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος με σκωπτικό ύφος αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη αναρτώντας τη φωτογραφία του με το σχόλιο «Μαύρη ημέρα για την Τράπεζα της Ελλάδος σήμερα», υπερασπιζόμενος τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

«ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ……(φωτο 1) Απαντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην αποχωρηση Δραγασακη(φωτο 2) «Αριστερά σημαίνει η σύγκρουση με τα συμφέροντα και η υπεράσπιση των πολλών και των αδυνάτων με όλες μας τις δυνάμεις. Όπως ακριβώς δηλαδή κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο με τις προτάσεις Νόμου που έχει καταθέσει, για ακρίβεια και φορολογικό, όσο και γι’ αυτές που ετοιμάζει για τη Στέγαση και την στήριξη των Μικρομεσαίων. Αριστερά σημαίνει σύγκρουση με τις πανίσχυρες εταιρείες ενέργειας. Σύγκρουση με όσους λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Όπως έγινε στην περίπτωση της Attica Bank που ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Πρόεδρος του έφεραν στην δημοσιότητα, αδιαφορώντας για όσους ενδεχομένως «ενοχληθούν» επειδή δεν διατηρήθηκε το «σιωπητήριο» μπροστά στην λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Αριστερά σημαίνει να διατηρείς μια ξεκάθαρη κι αυστηρή στάση απέναντι στην αισχροκέρδεια των Τραπεζών, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεων σου.».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments